Mersin Esob, Çamlıyayla Esnafının Sorunlarına El Attı - Son Dakika
Yerel

Mersin Esob, Çamlıyayla Esnafının Sorunlarına El Attı

Mersin Esob, Çamlıyayla Esnafının Sorunlarına El Attı

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Çamlıyayla ilçesinde yaz mevsiminde sadece 3 ay iş yapabilen esnafın ticari faaliyetin artırılabilmesi için ilçe yöneticilerinden destek istedi.

19.04.2012 17:59

Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Çamlıyayla ilçesinde yaz mevsiminde sadece 3 ay iş yapabilen esnafın ticari faaliyetin artırılabilmesi için ilçe yöneticilerinden destek istedi.

Esnafın sorunlarını yerinde tespit edip, yerinde çözüm üretme ilkesiyle Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu toplantılarını ilçelerde yapma kararı alan Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, kurulların ilk toplantısını Çamlıyayla'da gerçekleştirdi. İlçe yöneticilerinin katılımıyla Çamlıyayla Esnaf Zirvesi'nin de yapıldığı programa KOSGEB Mersin Merkez Müdürü Mehmet Yılmaz ile İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mustafa Yıldız da katıldı.

Beraberindeki heyetle birlikte ilçe yöneticilerini de ziyaret eden Dinçer'in ilk durağı İlçe Kaymakamlığı oldu. Kaymakam Gülhani Ozan Sarı ile görüşen Dinçer, "Çözümün parçası olmayan sorunun parçası olur" mantığı ile ilçelerde ticari faaliyetlerini sürdüren esnafın sorunlarını yerinde dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Kaymakam Sarı'nın Çamlıyayla'ya henüz 1 ay önce atanmasına karşın, ilçenin bütün sorunlarına hakim, çözümü konusunda samimi ve gayretli olduğunu gördüklerini ifade eden Dinçer, "Genç ve dinamik kaymakamımızın bu enerjisini esnafımızın sorunlarının çözümünde de ortaya koyacağı düşüncesindeyiz. Özellikle ilçemize huzurevinin kurulması, eko turizmin canlandırılması, devre mülk sisteminin getirilmesi, öğretmenevinin faaliyete geçmesi gibi konularda gereken hassasiyeti göstereceği düşüncesindeyiz" dedi.

Başkan Dinçer, yayla bölgesi olan Çamlıyayla'da sadece yazları 3 ay iş yapan esnafın bu iş sürecinin daha geniş periyoda yayılması konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak ve çözümü konusunda ortak hareket etmek amacında olduklarını kaydetti.

Kaymakam Ozan Sarı da kaymakamlık olarak 6 ana sorun tespit ettiklerini dile getirerek, bu sorunları 'Çamlıyayla- Tarsus ve Çamalan-Çamlıyayla bağlantı yolu, Karakapı içme suyu, Entegre Devlet Hastanesi, turizm faaliyetleri, Özel İdare hizmetlerindeki aksaklıklar ve öğretmenevi yapımı' olarak sıraladı. Kaymakam Sarı, esnaf sanatkarın iş yapabilme süresini 3 aydan daha uzun süreye çıkarabilmek için kaymakamlık olarak üzerlerine düşen her türlü yasal görevi yerine getireceklerini bildirdi.

Daha sonra İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Gürcan Özdilek'i makamında ziyaret eden MESOB heyeti, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Eroğlu'nu ziyarette esnafın trafik konusundaki sıkıntılarını aktararak, gereken hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Talat Dinçer ve beraberindekiler Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı'yı da ziyaret ederek, taleplerini ilettiler. Başkan Tepebağlı'nın ilçede kurulu Esnaf Odasına yer tahsisinde ve temelinde gereken ilgiyi gösterdiğini vurgulayan Dinçer, "İlçemizin nüfusu kışları 2 bin iken yazları 50 binleri aşıyor. 2 bin nüfusa göre ayrılan bütçeyle 50 bin nüfusa hizmet vermenin zorluğunu tahmin edebiliyoruz. Ama sayın başkanımızdan özellikle kışın da ticari faaliyeti sürdüren esnafımızı, yazları sayıları artan esnafa oranla korumasını istiyoruz. Yazın esnaf sayısı artıyor, bunlar sadece yaylacılara hizmet veriyor. Bunların kimisi seyyar, kimisi korsan, kimisi araçlarında, kimisi sezonluk kiralık işyerlerinde hizmet veriyor. İlçede yerleşik esnafın kazancına yazın ortak oluyorlar. Ama burada bir de kışın çalışan esnafımız var, doğru dürüst iş yapamıyor. Bu esnafımızın sorunlarına daha hassasiyetle yaklaşmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Başkan Tepebağlı ise ilçe esnafının çok zor şartlar altında yaşama mücadelesini verdiğine dikkat çekerek, "Bugün vergi borcu, sigorta borcu, işyeri kira borcu olmayan esnafımız yok denecek kadar az. Esnafımız genelde yazlıkçılara hizmet veriyor. Ulaşım ve iletişimin kolaylaşmasıyla alışveriş internet üzerinden yapılmaya başladı. Yine Tarsus'a kurulan devasa AVM'ler ilçe halkımızın buralara gitmesine neden oluyor. Ayrıca, ilçemizde yazları trafik ve park sorunu yaşanıyor. Bunun da çözümü konusunda gereken gayreti gösteriyoruz. Yine ilçemize sanayi sitesi kurulması konusunda gereken hassasiyeti göstereceğiz" diye konuştu.

ESNAF, SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTEDİ

Yapılan ziyaretlerin ardından yönetim, denetim ve disiplin kurulu toplantılarını gerçekleştiren MESOB yönetimi, akşam da Çamlıyayla Dağ Otel'de esnafla ilçe yöneticilerini buluşturan bir esnaf zirvesi yaptı. Toplantıya, Kaymakam Sarı, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Yıldız, KOSGEB Mersin Merkez Müdürü Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Özdilek, Belediye Başkanı Tepebağlı, Emniyet Amiri Eroğlu ve Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik katıldı.

Zirvede sorunlarını sıralayan esnaf, ilçeye meslek yüksekokulu ya da fakülte kurulması, sanayi sitesinin temelinin atılması, Tarsus-Çamlıyayla bağlantı yolunun hızlandırılması, öğretmenevinin faaliyete geçmesi gibi hizmetlerin bir an önce faaliyete geçirilmesini istedi.

Mersin ESOB Başkanı Dinçer de tespit edilen sorun ve önerileri tek tek not alarak çözümü konusunda gerekli çalışmanın en kısa sürede gerçekleştirileceğini söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Esob, Çamlıyayla Esnafının Sorunlarına El Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement