Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. Yıldönümü - Son Dakika
Yerel

Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. Yıldönümü

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Akdeniz'in incisi" olarak nitelendirdiği Mersin'in düşman düşman işgalinden kurtuluşunun 90 yıldönümünü kutladı.

03.01.2012 12:00

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, " Akdeniz'in incisi" olarak nitelendirdiği Mersin'in düşman düşman işgalinden kurtuluşunun 90 yıldönümünü kutladı.

Çağlayan, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Mersin'in coğrafi konumu, ticari alt yapısı ve şanlı geçmişiyle Türkiye'nin parlayan yıldızı olduğunu vurguladı.

Mersin'in her geçen gün geliştiğini ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:

"Akdeniz'in incisi olan Mersin ilimiz coğrafi konumu, ticari alt yapısı, şanlı geçmişiyle Türkiye'mizin parlayan yıldızıdır. Ülkemizin en büyük ticaret üslerinden biri olan Mersin'in birçok dini, dili, ırkı içinde barındıran yapısı bu gelişime öncülük etmiştir. Mersinli vatandaşlarımız geçmişiyle ve yarınıyla nifak tohumu ekmek isteyenlere tarihte olduğu gibi bugün de izin vermeyecektir. Mersinli hemşehrilerim, Türk ulusunun hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini, esir edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Yüzyıllar boyu tarihte destanlar yazan, bizlere bu şehirde gururla yaşama imkanı sağlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümünü kutluyor, tüm Mersinli hemşehrilerime sevgi ve selamlarımı iletiyorum."

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement