Malatya'da meyve ve sebze sektörünün sorunlarının ele alındığı toplantı düzenlendi.
Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nde görevli uzman İbrahim Mutlu, Ziraat Mühendisleri Odası başkanı Fevzi Çiçek, meyve ve sebze sektörünün temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) birinci döneminin 2007-2013 arası olduğunu ve birinci dönemin tamamlandığını ifade ederek, "Ancak, Malatya olarak TKDK desteklerinden yeterince yararlanamadık. Birinci dönemi maalesef istediğimiz şekilde tamamlayamadık. Bunun kriterlerin ağır olduğu şeklinde yorumlayanlar da var. 2012'de 75 milyon Euro'luk desteklemeden ancak 15 milyon Euro kaynak kullanabildik. Esnek olmadığını dile getirenler var. Kısacası teşvik ve fonlardan yeterince yararlanılamadı" şeklinde konuştu.
"Türkiye nüfusunun yüzde 25'lik kısmı toplam nüfusun yüzde 25'ine tekabül etmektedir. 20 milyon kişilik nüfus tarımdan ekmek kazanmaktadır" diyen Selvi, meyve ve sebze sektörünün sorunlarının ele alıp, bunla ilgili teşvik ve fonlardan daha fazla nasıl yararlanılır onları konuşacağız" ifadelerini kullandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nde görevli uzman İbrahim Mutlu ise, Avrupa Birliği'nin fonlardan yararlandırırken, öncelikle ihtiyaç duyulan sektörlerde destek verdiğini bildirip, ihtiyaç duyulan sektör ile ilgili rapor hazırlayacaklarını söyledi.
"Avrupa diyor ki, tarımdaki zayıf noktanızı destekleyeceğiz. Bu 4 alt yapıdan oluşmaktadır. Et ve ürünleri işleme, süt ürünleri işleme, meyve sebze işleme ve su ürünleri işlemedir" diyen Mutlu, 4 ana başlıkta toplanılan konulardan daha fazla fon, teşvik ve desteklerden yararlanılması için yapılabilecekleri ele alacaklarını bildirdi. - MALATYA
Son Dakika › Yerel › Mevye ve Sebze Sektörünün Sorunları Ele Alındı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?