MHP Genel Başkan Yardımcısından İktar Eleştirisi - Son Dakika
Yerel

MHP Genel Başkan Yardımcısından İktar Eleştirisi

MHP Genel Başkan Yardımcısından İktar Eleştirisi

"İktidarın dış politikada saplantılarla hareket ederek ülkemizin ihracatına, lojistiğine ve milli ekonomisine büyük zararlar vermesini kabullenemeyiz"

02.08.2013 20:28  Güncelleme: 14:14

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, "İktidarın dış politikada saplantılarla hareket ederek ülkemizin ihracatına, lojistiğine ve neticede milli ekonomisine büyük zararlar vermesini kabullenmek mümkün değildir" dedi.

Ayhan, yaptığı açıklamada, Mısır'da meydana gelen üzücü hadiselerin Türkiye gündemini ciddi biçimde meşgul ettiğini belirtti. Türk dış politikasına yön verenlerin, uluslararası alanda milli menfaatleri her şeyden üstün tutmaları gerektiğini savunan Ayhan, şunları kaydetti:

" Suriye'ye ilave olarak Mısır'da meydana gelen üzüntü verici gelişmeler karşısında hükümetin izlediği dış politika, Türk ihracatçısını canından bezdirmiştir. Demokrasi ve demokratik değerler herkes için önemli şeylerdir. Darbeye, darbeden başka bir şey denmez. Ancak iktidarın dış politikada saplantılarla hareket ederek ülkemizin ihracatına, lojistiğine ve neticede milli ekonomisine büyük zararlar vermesini kabullenmek mümkün değildir."

İhracatçılar için Ortadoğu pazarına açılmada hayati önem arz eden Suriye kapısı kapandıktan sonra Mısır'a Ro-Ro seferleri yapılarak ihracatın devamına çalışıldığını ifade eden Ayhan, "Mısır'da rejiminin darbeyle devrilmesinden sonra dış politikamızın bir geri yansıması olarak, ihracatçımızın Port Said limanına Ro-Ro seferleriyle göndermiş olduğu 100 civarında Türk tırı ve tırcılarımız limanda adeta hapis durumdadır. Türkiye'nin Mısır politikası, Türk ihracatçısını vurmaya başlamıştır" dedi.

Açıklmasında, hükümetin öncelikli görevinin Türk ekonomisinin menfaatlerini korumak olduğunu vurgulayan Ayhan, hükümetin politikasına güvenip Mısır'da yatırım yapmış Türk firmalarının, yatırımlarının akıbeti hakkında derin kaygı duyduklarını kaydetti. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Genel Başkan Yardımcısından İktar Eleştirisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement