MHP Genel Başkanı Bahçeli İzmir'de - Son Dakika
Yerel

MHP Genel Başkanı Bahçeli İzmir'de

MHP Genel Başkanı Bahçeli İzmir\'de

"Bu seçimler, 2002 yılından bu yana ülkeyi yönetmekte olan Adalet ve Kalkınma Partisinin, hem AKP’liler hem de vatandaşlar tarafından sorgulanması olacaktır" "Sayın Recep Tayyip Erdoğan sana montaj yapılıp yapılmayacağını bilmen için devletin tüm kurumları emrinde.

04.03.2014 16:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu seçimler, 2002 yılından bu yana ülkeyi yönetmekte olan Adalet ve Kalkınma Partisinin, hem AKP'liler hem de vatandaşlar tarafından sorgulanması olacaktır" dedi.

Bahçeli, seçim çalımaları kapsamında Bayraklı ve Karşıyaka ilçelerini ziyaret etti. Bayraklı'da partsinin ilçe başkanlığının balkonundan vatandaşlara hitap eden Bahçeli, 30 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde aynı zamanda Türkiye'nin geleceğinin de belirleneceği savundu.

Bahçeli, "Bu seçimler, 2002 yılından bu yana ülkeyi yönetmekte olan Adalet ve Kalkınma Partisinin, hem AKP'liler hem de vatandaşlar tarafından sorgulanması olacaktır. O sebepten bütün vatandaşların, bu seçimlere hassasiyet göstermeleri ve oylarını vicdan süzgeçinden geçirerek kullanmaları önemlidir" diye konuştu.

Bahçeli, Türkiye'nin aradan geçen 11 yıllık sürede iyi yönetilmediğini, sosyal ve ekonomik sorunlarını aşamadığını, halen 44 milyon insanın yoksulluk ve açlık sınırının altında bir yaşam sürmeye devam ettiğini ileri sürdü.

İşsizlik sorununun çözümünün, bütün siyasal iktidarların temel amacı olmasına rağmen işsizlik rakamlarına sadece 2012-2013 yılları arasında 154 bin yeni genç işsizin eklendiğini kaydeden Bahçeli, bu sorunun toplumlar için patlamaya hazır bir dinamit gibi olduğuna işaret etti.

Devlet Bahçeli, ülkede sorunlar devam ederken AK Parti iktidarının TOKİ tarafından düzenlenen görkemli açılış ve temel atma törenleri ile yandaş hale getirilen basına yaptırılan haberlerle her şeyi toz pembe göstermeye çalıştığını iddia etti.

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlanan bu medya desteğiyle tüm kerameti kendinde gördüğünü, karizmatik bir havaya ve bir güç çılgınlığına girdiğini" iddia eden Bahçeli, "Böyle bir dönem başlamışsa bu, otoriter bir rejime kıvırılmadır. Bu diktatör hevesini kamçılamak olur ve ülkede artık tek adam rolüyle devletin tüm imkanlarını onun emrine vermek suretiyle ne tat kalır ne tuz kalır" dedi.

"17 Aralık yüz karasıdır"

Bahçeli, 17 Aralık tarihinin, ortaya çıkan iddialar nedeniyle Türkiye için yüz karası olduğunu ifade ederek, bunun mutlaka açıklığa kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın iddilar karşısında "bana komplo kuruldu, montaj yapıldı" demekten öteye gitmediğini dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu kadar yolsuzluk ve rüşvetin yoğunlaştığı bir ortamda, AK Parti olma iddiasını taşımak için bir görevi yerine getirmen lazım Sayın Başbakan. Kalkıp diyeceksin ki, 'benim 11 yıllık iktidarım döneminde, partim AK Partisi'ydi dolasıyısyla her şeyin dürüst, temiz ve güzel olması lazım ama ortada yolsuzluk ve rüşvetle ilgili laflar dolaşıyor. Bu nereden çıktı, neyin nesidir' diye üstünü örteceği yerde, üzerine gitmesi lazım. Savcı kıyacağı yerde savcıları toplaması, polisleri, 8 binini yerden yere süreceği yerde o zaman kalkıp polislerle kolluk kuvvetlerini davet etmesi lazım. Bunların hiçbirisini yapmıyor, 'bana komplo kurdular, bana montaj yaptılar' diyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan sana montaj yapılıp yapılmayacağını bilmen için devletin tüm kurumları emrinde. Üniversitelere başvur, TÜBİTAK'a başvur, yetmiyor uluslararası kuruluşlara başvur. Ne yapıyorsan yap, montaj mı gerçek mi bir karara var."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, vatandaşların bu sorunun cevabını bilmek istediğini ama aradan geçen sürede görünen tek montajın, Başbakan Erdoğan'ın, iddiaları yalanlamak için düzenlediği mitinglerinde yaşandığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Yolsuzluğun ve rüşvetin üstünü örtmek için Ordu'dan başlayıp hala devam eden mitingler var. TOKİ'nin muazzam kürsüleriyle hazırlanmış mitingler, taşıma insanlar var. Bir de eskiden beri yapılan mitinglerin birbirlerine montajı var. Şimdi telefon konuşmasındaki montajdan evvel, bu telefon konuşmalarını inkar eden mitinglerdeki montajı görmek lazım. Vatandaşı niye aldatıyorsun, uçakla her yere gidip günde 3 defa miting yapacağın yerde, İzmir'e saygı duy, benim gibi ilçe ilçe dolaş halkla görüş. O zaman montajların ne olacağını göreceğiz."

"İyi mukayese edin"

Vatandaşların, özellikle de AK Parti üyeleri ile geçmişte bu partilere oy veren seçmenlerin sandığa giderken iyi düşünmeleri gerektiğini dile getiren Bahçeli, vatandaşlardan 11 yıllık süreçte, kendi ailerenin durumundaki gelişim ile hükümette görev alanların durumlarındaki gelişme arasında kıyaslama yapmalarını istedi.

Eğer arada bir fark görmüyor ve durumlarından memnunlarsa Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermelerinde ve birlikte yürümelerinde hiçbir sakınca olmadığını anlatan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Bayraklı'daki Bilal'lerden villası olan var mı? Gemicik, gemi var mı? Bırak gemiyi kayık var mı? Peki şirketleri var mı? Yasin el-Kadı gibi bir dayısı var mı? O zaman Recep Tayyip Erdoğan'ın Bilal'ine bakın, neler var acaba? Kardeşçe, adaletçe, birbirlerinin seven, sayan insanlar topluluğu olarak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kalkınma kavranmına uygun olarak Başbakan'ın oğlu da mutlu, dört bakanın oğlu da mutlu, Bayraklı'daki de mutlu olmaz mı? Bu böyle değilde arada uçurumlar varsa biraz düşünmek lazım."

Seçimler için vatandaşlardan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları Murat Taşer ve Bayraklı Belediye Başkan adayları Mehmet Toptaş için destek isteyen Bahçeli, Bayraklı'nın ardından Karşıyaka ilçesine geçerek çarşıyı gezdi.

Vatandaşları selamlayan Bahçeli, Karşıyaka Öğretmenevi'nde de zarşı esnafı temsilcileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Genel Başkanı Bahçeli İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement