MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terör örgütü tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılmasıyla ilgili, "Ne hazindir ki bugün, devletin temsilcisi olarak kamu görevlileri, utanç verici tablolarla, fotoğraflarla maalesef şov aracı"...

14.03.2013 21:20

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, terör örgütü tarafından kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılmasıyla ilgili, "Ne hazindir ki bugün, devletin temsilcisi olarak kamu görevlileri, utanç verici tablolarla, fotoğraflarla maalesef şov aracı olarak kullanılmıştır" dedi.

Partisinin Çorum İl Başkanlığı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Vural, Türkiye'de "çözüm süreci" adı altında bölücü terör örgütünün aklandığını, bölücülüğün pazarlandığını ve milliyetçiliğin ayaklar altına alındığını savundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti üzerinde oyun oynandığını öne süren Vural, "Bu coğrafyada yaşayan milletimizin egemenliğini bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Benim ecdadım barış anlaşması olarak önüne konulan Sevr'i de yırtıp atmıştır. Bu ülkede yaşayan vatandaşlarımızı etnik kimliklerine, mezheplerine göre ayırmak isteyen bir siyasal düşünceyi kabul etmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

AK Parti hükümetinin bir çözüm planının olmadığını ve Türkiye'nin önüne PKK'nın çözüm planının konduğunu iddia eden Vural, şunları söyledi:

"Bu süreçte bizim önümüze İmralı'da hazırlanmış ve Oslo'da müzakere edilmiş bir çözüm planı konulmuştur. Ne yazıktır ki, bir terör örgütü ile Türkiye'nin anayasası görüşülüyor, yargı paketleri görüşülüyor. TBMM yerine maalesef AKP, İmralı'da çözüm arayışı içerisindedir. Biz bu süreci hidayeti verip, delaleti satın alma süreci olarak görüyoruz. Biz hidayetten yanayız. Hidayet de bu milletin milli kimliğidir, adıdır, bayrağımızdır, dilidir, egemenliğimizdir."

-Kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılması-

Kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılmasıyla ilgili yaşananları

"utanç verici" olarak nitelendiren Vural, şöyle devam etti:

"O kadar utanç verici tablolar yaşıyoruz ki benim şehidimin, askerimin kanı üzerinden açılım pazarlayanlar bugün PKK'yı aklıyorlar. İmralı canisini pozitif bir adam olarak gösteriliyor. Ne hazindir ki bugün, devletin temsilcisi olarak kamu görevlileri utanç verici tablolarla, fotoğraflarla maalesef şov aracı olarak kullanılmıştır."

Muhabir: Gazi Nogay/ İsmail Çimen

Yayıncı: Tevfik Işık - ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Grup Başkanvekili Vural Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement