MHP Trabzon İl Başkanlığı Seçimi Yapıldı - Son Dakika
Yerel

MHP Trabzon İl Başkanlığı Seçimi Yapıldı

MHP Trabzon İl Başkanlığı Seçimi Yapıldı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanlığı seçimi bugün yapıldı.

25.09.2012 15:24

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon İl Başkanlığı seçimi bugün yapıldı.

Trabzon'da düzenlenen kongreye MHP Genel Sekreter yardımcısı Abbas Bozbey'in yanı sıra, MHP eski Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, İl Başkan adaylarından Nihat Birinci ve Muammet Demeli, belediye başkanları ve parti üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede konuşma yapan MHP Trabzon İl Başkanlığı adaylarından Muammer Demeli, Türkiye'nin ateş çemberinden geçtiğini belirterek, kongreyi böyle sıkıntılı ve buhranlı bir günde yaptıklarını söyledi. Sürekli şehitler verildiğini kaydeden Demeli, "Evlatlarımız birer birer değil neredeyse toplu katliamlara maruz kalıyor. Adına açılım denilen yakım projesiyle aziz milletimizi ayrıştırılmak ülkemiz parçalanmak isteniyor. Bize göre MHP Trabzon İl Yönetimi, Trabzon'un ve Trabzonlunun bu ülke ve bu hareket için taşıdığı önemi, biraz önce arz ettiğim çerçevede kavrayan bir vizyon ortaya koymalıdır. 1969'dan 2009'a kadar 40 yıllık tarihi incelendiğinde MHP'nin Trabzon'da Türkiye ortalamasına denk ve üzerinde bir oranına ulaştığı anlaşılmaktadır" dedi.

MHP Trabzon mevcut İl başkanı Nihat Birinci ise görev yaptığı yıllar boyunca görevini layıkıyla yerine getirdiğini söyleyerek, "Görev yaptığımız süreyi göz önüne aldığımızda işini layıkıyla yapmış bir insanın duyabileceği huzurla karşınıza çıktım. Bugün alnı açık başı dik olarak yeniden karşınıza çıktıysam, bunun arkasında alın teri sadakat ve en önemlisi omurgalı duruş vardır. Bizler yönetim olarak göreve geldiğimizden bugüne belediye başkanlığı, il genel meclisi üyeliğini arttırdık. Oylarımızı arttırdık. Bu süre içerisinde partimizin kapılarını bütün ülküdaşlarımıza ve vatandaşlarımıza ardına kadar açtı. Bizler insanları sözde değil özde kucakladık. Partimizi sorun üreten değil sorun çözen yapıya kavuşturduk. 4 milyon genç seçmen potansiyelimiz var. Ancak aldığımız pay 400 bin civarında. Trabzon'da ise 50 bin genç seçmen devreye gidiyor. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Almamız gereken oyun çok altında oy alıyoruz. Bun da kabullenmemiz mümkün değil. Eğer bize tekrar hizmet etme görevini verirseniz bu iki alanda açığı kapatıp partimizi Trabzon'da zirve yarışına sokacağız" şeklinde konuştu.

Nihat Birinci'nin konuşması sırasında Muammer Demeli'yi hedef göstermesi salonda büyük bir tepki çekti. Birinci'nin konuşması yarıda kesilirken, olaya Divan Başkanı MHP Genel Sekreter yardımcısı Abbas Bozbey müdahale etti. Daha sonra tepki gösteren vatandaş dışarı çıkartıldı.

Kongre, MHP İl Başkanlığı başkan adaylarının yönetim kurulu listelerinin açıklanmasının ardından oy verme işlemine geçildi.

Öte yandan, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 8 polisten Ümit Yıldırım'ın cenazesinin Trabzon Havalimanı'nda karşılanması sırasında, elindeki Türk bayrağını sallayarak, "Siz aldınız, dağdan indirdiniz bunları. Otobüsle getirdiniz, karşıladınız" diye bağırınca şehit yakınlarının saldırısına uğrayarak baygınlık geçiren Nurten Yetimoğlu da MHP'nin kongresine katıldı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Trabzon İl Başkanlığı Seçimi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement