Muharrem Ayı - Son Dakika
Yerel

Muharrem Ayı

Muharrem Ayı

Afşin Kent Konseyi ve ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla Kaşanlı köyünde Muharrem ayı nedeniyle aşure etkinliği düzenlendi

14.11.2013 19:15

Afşin Kent Konseyi ve ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla Kaşanlı köyünde Muharrem ayı nedeniyle aşure etkinliği düzenlendi.

Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, burada yaptığı konuşmada, bu toprakları hep birlikte el ele, omuz omuza vererek kazanıldığını söyledi.

Bu toprakların vatan olarak kalabilmesi için de aynı beraberliğin gerekliliğini anlatan Karataş, "Türk, Kürt, Alevi ve Sünni hep beraber olmalıyız. Biz bunu yaptığımız takdirde bizim parçalanmayacağımızı, dimdik ayakta duracağımızı herkese göstermek zorundayız. Bizlerin parçalanmayacağını bildikleri için bizleri böyle parçalamaya çalışıyorlar. Bizler buna müsaade etmemeliyiz" dedi.

Karataş, cemevlerinin içlerinin doldurulması gerektiğini belirterek, "Safsata ve hurafeler asla olmaması lazım" şeklinde konuştu.

İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım da birlik ve beraberliği vareden zenginliklerin devam etmesi gerektiğini kaydetti.

"Biz birsek varız" diyen Yıldırım, "Bizler bir değilsek ne varlığımız olur nede dirliğimiz olur. Bizler kardeş olduğumuzu hiç unutmamalıyız ve birliğimizi hiç bozmamalıyız" dedi.

Elbistan Cemevi dedesi Ali Kül ise etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Dağıtılan aşureyle etkinliğik sona erdi.

Etkinliğe, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kalender, Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Muhammet Aysan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muharrem Ayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement