Nazilli'de İmar Meclisi Gerdi - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de İmar Meclisi Gerdi

Nazilli\'de İmar Meclisi Gerdi

Nazilli Belediye Meclisi'nin Belediye Başkanı Haluk Alıcık başkanlığında gerçekleşen Ekim ayı toplantısında imar planı gündemi sert tartışmalara neden oldu.

04.10.2012 17:39

Nazilli Belediye Meclisi'nin Belediye Başkanı Haluk Alıcık başkanlığında gerçekleşen Ekim ayı toplantısında imar planı gündemi sert tartışmalara neden oldu.

Nazilli Belediye Meclisi Ekim 2012 dönemi olağan Toplantısının 1. birleşiminin 1. oturumu 5393 Sayılı Belediyeler Kanununun 20. maddesi gereğince toplandı. Geçtiğimiz hafta içerisinde 18 maddelik imar tadilatları için olağanüstü toplanma kararı alan 31+1 kişiden oluşan meclis toplantısı çoğunluk sağlanamadığı için yapılamazken, toplantıya 8 kişiden oluşan AK Parti grubundan hiçbir meclis üyesinin katılmaması gerginlik yaratmıştı. AK Parti grubunun Ekim 2012 Meclis toplantısına katılmaması bu kez Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı adeta çılgına çevirdi. AK Parti grubunu yüreksizlikle itham eden Başkan Alıcık, AK Partilileri Nazilli halkına havale ettiğini söyledi.

AK PARTİ GRUBU KATILMADI

Belediye Başkanı Haluk Alıcık başkanlığındaki Ekim 2012 ayı meclis toplantısına AK Partili Tacettin Pirinç, Ahmet Güntay, Aytekin Kaplan, Mehmet Akkan, Necdet İzgü, Süleyman Bilgen, Hilmi Volaka ve Hüseyin Koç katılmazken, mazeret dilekçeleri ise yapılan oylama sonucu kabul edilmedi. Toplantıya 15 MHP'li Meclis Üyesi ile 7 CHP'li Meclis Üyesi katıldı. Ekim ayı meclis toplantısına daire amirleri ve belediye başkan yardımcıları da katılarak birimleriyle ilgili soruları cevaplandırmak için hazır bulunurken, günler öncesinden başlayan gerginliği ve konuları takip etmek üzere CHP Nazilli İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı'da meclis salonunda yerini aldı.

MECLİSTE İSTİFA ŞOKU

29 Mart 2009 tarihinde MHP'den Belediye Meclis üyeliğine seçilen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın siyasi yol arkadaşlarından Ali Gürsoy'un istifa ettiği öğrenildi. Yaklaşık 1 yıl önce Belediye Başkan Vekilliği ve MHP Meclis üyeliğinden istifa ederek görevini bağımsız olarak yürüten Ali Gürsoy, Nazilli Belediye Meclisi Üyeliğinden de istifa etti. Noter aracılığı ile istifa dilekçesini göndermesinin ardından Belediye Meclisi 30 üyeye düştü. 15'i MHP'li, 8'i AK Partili ve 7'si CHP'li olan mecliste MHP grubu halen tek başına karar verme yetkisine sahip bulunuyor.

Olağanüstü meclis toplantısı yapılan ve gerginliklerin başlamasına neden olan gündemin ilk maddesi olan İmar Tadilatları ise Komisyonun belirlediği 20 maddenin tamamı onaylandı. MHP'li Meclis üyeleri 20 maddenin tamamına kabuk oyu verirken, meclis toplantısına katılan CHP'li 7 üye ise 20 maddeden 10 tanesine kabul, 1 tanesine çekimser, 8 tanesini ise ret oyu verdi. Gündemin ikinci maddesinde ise oy birliği ile Yeşil Mahalle'de bulunan Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneğine 25 yıllığına tahsis edilen arsanın Üniversite Yurdu yapılması için yeniden protokol yapılması ve 25 yılı geçmemek şartı ile aynı derneğe tahsisi görüşülerek kabul edildi. Gündemin 3. maddesinde ise mülkiyeti İl Özel İdareye ait olan eski Sağlık Meslek Lisesi'nin ADÜ Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu'na tahsisi, tadilat yapılması ve gerekli protokolleri yapması için Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a imza yetkisi verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 4. ve son maddesinde ise Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifinde Nazilli Belediyesine geçecek olan taşınmasın dükkan karşılığı Galericiler Sitesi yapılması için meclis kararı CHP'li üyelerin çekimser oyuna rağmen MHP'li üyelerin oyu ile kabul edildi.

"YÜREĞİ OLAN İNSANLARLA İŞİMİZ VAR"

Olağan Meclis Toplantısına katılan CHP ve MHP'li Meclis üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Haluk Alıcık; "Nazilli için herkes bir şeyleri söylüyor, yüreğini koyuyor ama en azından şuraya katılıp ta çekimseriz veya ret ediyoruz diyebilirlerdi. Onlarda bu kadar da yürek yok. Bunu net söylüyoruz. Yüreği olan insanlarla işimiz var bizim. Bu lafla olmuyor. Ben 10 tane meclis üyesi arkadaşımla beraber, CHP İlçe Başkanı Cavit Yenipazarlı ve MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan'da katıldığı bir görüşmede ne söylediğimi arkadaşlarımızda iyi biliyor. Herkes biliyor, herkes ne konuştuğunun farkında ama makam odasından dışarı çıkınca farklı şeyler konuşuldu. Şurada yiğit gibi olacaklar. Ben her zaman söylediklerimin arkasında oldum. Bugüne kadar ne söylediysem hepsinin arkasındayım. Burada geldim dedim ki bundan önceki sayın milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum dedim. Ayrıca siyasi parti gözetmeksizin milletvekilleriyle de çalışıyorum."

"HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Önceki gün AK Partili Milletvekili Gültekin Kılınç ile birlikte Karayolları Bölge Müdürlüğüne giderek Nazilli'ye iki tane üst geçit yapılması için görüşme yaptıklarını söyleyen Başkan Alıcık; "O partiden veya bu partiden diye bir düşüncemiz yok. Biz Nazilli'nin Belediye Başkanıyız ve Nazilli için yaptığı çalışmadan dolayı teşekkür ettim. Meclis üyeleri ve basının önünde de tekrar teşekkür ediyorum. Ama ben kendi aramızda masada konuştuklarımızın, masadan çıktıktan sonra farklılaşmasını kabul etmiyorum. Biz Nazilli için gereken her şeyi yapıyoruz. Aydın Milli Eğitim Müdürü bile Aydın'da bir çivi çaktıramadığını söyleyerek bizim Nazilli'ye yaptığımız yaklaşık 5 Milyon TL'lik destek için her zaman teşekkür ediyor" dedi.

"BÜYÜKŞEHİR OLMADAN ÇÖZMEK İSTEDİK"

İmar tadilatları yapılan yerlerin sahiplerinin hiçbirini de tanımadığını belirten Başkan Alıcık; "Aydın Büyükşehir oluyor biz de dedik ki gelin arkadaşlar yıllardır kanayan, mağdur olan yerler var. Nazilli'de iş yapan yaklaşık 30 tane müteahhit arkadaşımızı ve siyasi partilerin ilçe başkanlarını çağırarak makul ve mantıklı olan mahkeme kararları olan imar tadilat sorunlu belediyeye başvuruların haricinde olan yerleri bildirmelerini istedik. Büyükşehir olmadan bu sorunları çözmek istedik. Nazilli vizyonunu çizmiş bir şehir. Hafif ölçekli sanayi ve üniversite şehir olma yolunda hızla ilerliyoruz. Yoksa her şehirde onu olacaz, bunu yapacaz diyorlar ama bunlar imkansız. Olabileceğiniz iki yön var. Biz veya bizden sonraki arkadaşlarımız bu yolda ilerleyecekler. Bunu çizmek için de bunu yapacaklar. Samimiyetimle meclise gelen çekimser de olsa, ret oyu da olsa karar veren arkadaşlarımı kutluyorum. En azından buraya gelerek medeni cesaretini gösterdi" diye konuştu.

BAHÇELİ RANDEVUSUNU ERTELETTİ

Meclis sonrası Jeotermal Belediyeler Birliği toplantısına gideceğini ifade eden Başkan Alıcık; "Bölgemiz için önemli sorun olan Jeotermal Belediyeler Birliği Toplantısı şuan yapılmakta. Ben bu sorunların çözülmesi için bekledim. Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmek için randevu istedim. Saat 17: 00'a randevu verdiler. Ben bu randevuya gelemeyeceğimi söyledim. Burada CHP'li ve MHP'li arkadaşlarım var ama niye yok bu arkadaşlar. Niye yok çok merak ediyorum. Düne kadar CHP'li arkadaşlarımız birçok kez Ret ve Çekimser oyu veriyorlardı. Onlarda gelip ret veya çekimseriz diyebilirlerdi. Neden demiyorsunuz arkadaşlar. Ama basının önüne geldiğiniz zaman içeride söylediğiniz ile dışarıda söylediğiniz farklı oluyor. Böyle bir şey yok. Ben onların hepsine saygı duyuyorum, onlar da benim arkadaşım ama böyle bir şey yok. Ben bugüne kadar kimseye basın ile karşılık vermedim. Bu neden, hep o karşımdaki insana saygı gösterdiğimden, sevdiğimden birbirimiz yemeyelim diye. Birbirimizle üzücü konuşmayalım diye. Bugüne kadar cevap verilmesi gerek 2-3 tane madde vardı. Tamam seçim sürecine girilmiş olabilir beni sevmiyor olabilirsiniz ama seçim sürecine girmek kimseyi yerden yere vurmak anlamına gelmemeli arkadaşlar. Siyasette ilke gelmeli, siyasette seviye olmalı. Bunlar önemli şeyler" dedi.

İHBAR NİTELİĞİNDE AÇIKLAMA

Siyasette seviyeli olunması gerektiğini, Türkiye'nin bu nedenle şuanda geldiği durumun ortada olduğunu ifade eden Başkan Alıcık; "Ondan sonra biz Nazilli'de şunları yapacağız diyorsunuz. Ne yaptınız bugüne kadar Nazilli için. Ben bugüne kadar Okul alanlarının, Yeşil alanların nasıl çıktığını bilmiyor muyum? Nasıl çıktı bu yerler. Kimlerin yerleri alındı da kimlere geçti? Bu kadar da değil arkadaşlar. Bundan sonra herkes de yönünü bilecek. Allah'a verilmeyecek hesabım yok. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedim. Ama bunu gelin hep beraber konuşalım. Bunu basının önünde, farklı yerlerde dedikodu olarak değil. Burası er meydanı. Biz AK Partili arkadaşları çağırdık ve 18-20 madde bulduk gündeme getirelim. Sizlerde bulun dosyaya ekleyelim dedik. Mahkeme kararı olmayan bir yer söylendi aradık yanlarında sorduk. Mahkeme kararı olsaydı onları da gündeme alacaklardı. Meclis üyesi ve siyasi parti temsilcisi arkadaşların önünde gelir evet veririz dediler. Ama bir bakıyorsunuz farklı şeyler oluyor. Aynı şeyleri kendisine de söyledim. Ama bakıyorsunuz o arkadaşlar bugün burada yok" dedi.

"EĞİTİME 5 MİLYON TL HARCADIK"

AK Parti grubuna çekimser de diyebilirsiniz ret de diyebilirsiniz ama buraya en azından gelmeniz gerekirdi diye seslenen Alıcık; "Nazilli Belediyesine gelen müfettiş arkadaşlar var. Esat Bey'e ve bana sordukları sorulardan biri de şu. Devletin yapacağı işi siz neden yaptınız. Neden Huzurevi, Ağız Diş Sağlığı Merkezi, Fen Lisesi yaptınız diyor. Müfettişe Aydın'da 3 Ağız Diş Sağlığı Merkezi olduğunu belirterek, Aydın'dakini devlet yaptı, Söke'dekini İl Özel İdare yaptı ve ne yazık ki Nazilli'dekini ise biz Nazilli Belediyesi olarak yaptık. Bizim buradaki sorunumuz ne olduğunu sordum. Biz her zaman söylediğimiz gibi Nazilli'yi karşılıksız sevdik diyoruz sevmeye de devam edeceğiz. Biz Nazilli'nin Belediye Başkanıyız. Nazilli'nin ortak konusunda çalıştığımız gibi bundan sonra her zaman da beraber çalışacağız. Üniversite ile birlikte okullara verdiğimiz para bugüne kadar 5 Milyon TL'yi buldu. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz, Atatürk'ün emanet ettiği Cumhuriyet'imizi yönetecek gençlerimize yaptığımız yatırımı hor görmüyor artarak devam edeceğini belirtmek istiyorum" diye konuştu.

BESYO KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

Geçtiğimiz günlerde gazetelerde çıkan BESYO haberlerine de açıklık getiren Başkan Alıcık; "BESYO Nazilli'ye gelmeden önce 6 yıl İncirliova'da adeta çöplüğün içindeydi. Spor salonu, yüzme havuzu yoktu, hiçbir şey yoktu. Meclisimiz yetki verdi bizde Sümerpark'ta onlara 30 dönümlük alan verdik. Sırf onlar için 2.Lig'de olan Hentbol takımımızı ligden çekerek kapalı spor salonunu onlara teslim ettik. Ayrıca şunun iyi bilinmesini istiyorum BESYO gittiğinde sadece 500 öğrencisi vardı. Rektör, Rektör Yardımcısı ve Dekan arkadaşlarımızla birlikte karar alarak buradan ayrılmasını istedik. Bunun yerine Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu geliyor. Kuyucak Meslek Yüksek Okulu geldi 1500-2000 öğrencisi ile yeni izin vermeniz ile Yabancı Diller Bölümü geliyor. Nazilli'deki hedefimiz Nazilli Üniversite Şehri yapmaktır ve bu hedefe de adım adım gidiyoruz. Bunun altını çize çize söylüyorum ki Üniversite için ne yapmamız gerekirse yaptığımızın bilinmesini isterim. BESYO bizim için sıkıntılı bir bölümde şimdi yeni açacağımız bölümler ile Nazilli çağ atlayacak. Şimdi Nazilli'de aşağı Nazilli'ye gittiğimiz de bütün yurtların dolu olduğunu görüyoruz. Ayrıca Sümer Sahasının orada bulunan 80 dönüm arazi bize geçti. Biz bunun 20 dönümünü Kredi Yurtlar Kurumuna verdik ve onlarda 500 kişilik yurt yapacak. İhalesi yapıldı ve 5 ay sonra teslim edilecek. Biz bunu AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç bey ile beraber yaptık. Biz hizmet için parti gözetmeksizin çalışacağımızı göstermiş oluyoruz. Biz Nazilli'nin menfaati için kapı kapı dolaşır, çalışırız. Nazilli için bir çivi çakanı da çıkar hiçbir kapris yapmadan teşekkür eder, kutlarız. Söylememizde de hiçbir sıkıntı yok Allah'a şükür" dedi.

KARINCA ÖRNEĞİ

Çalışmalarda olmayacak olsa bile en azından belli bir mesafe kat etmeliyiz diyen Başkan Alıcık; "Karıncaya sormuşlar nereye gidiyorsun demişler. Hz.İbrahim'in ateşini söndürmeye gidiyorum demiş. Demişler, bu kadar ağızla nasıl söndüreceksin. O da 'en azından safım belli olsun' demiş. Yani burada yüreği yeten arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yüreği yetmeyenleri de Nazilli halkına havale ediyorum. Ben ve arkadaşlarımın seçme veya seçilme gibi bir rahatsızlığı yok. Arkadaşlarımız desin ki biz bu işi yapmıyacaz desinler hep beraber bu işten çekiliriz. Ama biz bu vatandaş bize 5 yıl hizmet etsin diye yetki verdi. 5 yıl süresince ne yapmamız gerekiyor tartışıp konuşup bizim onaylamayacağımızı hiç önermeyelim dedik. Bu neticede de imar konusunda yaşanan sorunlar için öncelikle arkadaşları çağırarak anlattık. Bizim masamızda evet diyeceğiz deyip de daha sonra farklı yerlerde farklı şeyler söylemek bize yakışmıyor. Nazilli'ye de yakışmıyor, Nazilli'nin kanaat önderlerine de yakışmıyor" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de İmar Meclisi Gerdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement