Neü Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Neü Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç Açıklaması

Neü Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç Açıklaması

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesi olarak Türkiye ve dünya çapında başarılı sanatçılar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

03.04.2012 10:09

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Üniversitesi olarak Türkiye ve dünya çapında başarılı sanatçılar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Arş. Gör. Savaş Kurtuluş Çevik'in, 'Alternatif Baskı-Resim Sergisi' Nevşehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde açıldı. Açılışa Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emir Erden, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Selahattin Danacı, Nevşehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Eski Müdürü Heykeltıraş ve Ressam İsmail Başer, Nevşehir Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Makbule Atlı, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yanı sıra yoğun bir katılım oldu.

Serginin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, "Nevşehir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, başarılı faaliyetlerimizden birisini de bugün şehir merkezinde, hocalarımızla, öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra da bu tür faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Biz yeni bir üniversite ve fakülteyiz. Ama büyüdükçe, öğrenci ve hoca sayımız arttıkça Türkiye ve Dünya çapında başarılı sanatçılar yetiştireceğimize yürekten inanıyorum." dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Arş. Gör. Savaş Kurtuluş Çevik ise, "Yeni kurulan üniversiteler arasında en hızlı ilerleyen ve gelişen üniversiteyiz. Fakülte olarak da çok hızlı bir şekilde büyüyoruz. Yeni kurulan bu üniversiteler arasında ilk baskı atölyesi de sadece bizde var. Baskı sanatının tüm Nevşehir ve çevresinde yaygınlaşması için hocalarımızla birlikte gayret göstereceğiz." diye konuştu.

Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emir Erden, Nevşehir Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Eski Müdürü, Heykeltıraş ve Ressam İsmail Başer ve Nevşehir Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Makbule Atlı'nın açılışını birlikte gerçekleştirdiği sergiyi gezen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ve beraberindekiler, Arş. Gör. Savaş Kurtuluş Çevik'ten sergi hakkında bilgiler aldı.

Sergiye katılan öğrencilerle de bir süre sohbet eden Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, sergi sonunda katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Neü Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement