Nevşehir'de Okullarda Süt Dağıtımına Başlandı - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de Okullarda Süt Dağıtımına Başlandı

Nevşehir\'de Okullarda Süt Dağıtımına Başlandı

Nevşehir'deki okullarda süt dağıtımına başlandı.

18.02.2013 12:05

Nevşehir'deki okullarda süt dağıtımına başlandı. Proje çerçevesinde 138 İlkokul'da 22 bin 643 öğrenciye haftanın üç günü süt dağıtımı gerçekleştirilecek.

Nevşehir'de okullarda süt dağıtımına başlanması nedeniyle 19 Mayıs İlkokulu'nda bir program düzenlendi. Programa AKParti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat, okullarda süt dağıtımına ilişkin olarak bu yıl ilk defa özel okulların da okul sütü dağıtım programına alındığını ve bu kapsamda Nevşehir'de bulunan 138 ilkokulun bu programdan faydalanacağı belirtildi. Bu okulların ana sınıfları ile 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında bulunan 22 bin 643 öğrencinin dağıtım programı kapsamında olduğunu açıklayan Büyükfırat, haftanın üç günü (Pazartesi, Çarşamba ve Cuma) dağıtım yapılacağını ifade etti. Büyükfırat: "Süt oldukça faydalı bir besin. Buradan alacağınız faydayı başka hiçbir besinden alma şansınız yok. Devletimiz süt dağıtım projesi ile gerçekten çok önemli bir projeye imza attı. Bana göre son 100 yılın en önemli olaylarından birisi. Aynı zamanda da en az kitap okumak kadar faydalı" dedi.

AK Parti Milletvekili Gizligider ise, öğrencilerden dağıtılan sütleri düzenli olarak içmelerini isteyerek: "Eğer doktor, öğretmen, hakim olmak istiyorsanız önce süt içeceksiniz. Bende milletvekili olmamaı küçükken annemin bana düzenli süt içirmesine borçluyum.Bu sütleri size Ankara'dan sizi çok seven amcanız Recep Tayyip Erdoğan gönderdi. Size bu sütleri kafanız daha iyi çalışsın, daha sağlıklı olun diye gönderdi. Devletimiz sizi çok seviyor ve size güveniyor. O nedenle bu sütleri düzenli olarak için. Hatta sadece okulda değil evde de için" diye konuştu.

Milletvekili Murat Göktürk'de, faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan sütün öğrencilerin sağlıklı gelişimi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, projenin öneminden bahsetti. Proje kapsamında Türkiye'deki okullarda çocukların günlük olarak süt tüketmelerinin sağlanacağını ifade eden Göktürk, öğrencilerden süt tüketimine gerekli önemi vermelerini istedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Milletvekilleri Göktürk, Gizligider, Vali Yardımcısı Karaboran ve İl Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat öğrencilere süt dağıttı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de Okullarda Süt Dağıtımına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement