Niğde'de Sulanmayan Buğdaylar Tehlike Altında - Son Dakika
Yerel

Niğde'de Sulanmayan Buğdaylar Tehlike Altında

Niğde\'de Sulanmayan Buğdaylar Tehlike Altında

Niğdeli çiftçilerin yaşadıkları elektrik sorunu nedeniyle sulayamadığı ürünlerin telef olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

09.05.2013 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğdeli çiftçilerin yaşadıkları elektrik sorunu nedeniyle sulayamadığı ürünlerin telef olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Niğde'de geçtiğimiz aylarda elektrik dağıtım firmasına borcu olan çiftçilerin tarlalarındaki trafolar sökülmüştü. Kiledere kasabasındaki çiftçilerin yüzde 70'inin borcunun bitmesine rağmen elektrik verilmediğini öne süren vatandaşlar, yanma tehlikesi altında olan mahsullerinin bir an önce sulanması gerektiğini söyledi.

Kiledere Belediye Başkanı Sami Adıgüzel hemen yanlarında bulunan Nevşehir'de elektrik sorunu yaşanmadığını, eğer bu sorun çözülmezse referandum yaparak Nevşehir iline bağlanmak istediklerini söyledi. Başkan Adıgüzel, "Halkımız perişan. Bu mahsul şu an yanarsa herkes aç kalır. Vatandaşlar birkaç sefer gidip müracaata bulundu ama bir sonuç alamadılar. Eğer kasabamıza elektrik gelmezse, referanduma giderek Nevşehir'e bağlanmak istiyoruz çünkü orada elektrik var. Burada aç kalacağımıza oraya sığınırız. Enerji Bakanlığının milletvekillerine söylediği; kasabanın yüzde 70'i ödemiş, yüzde 30'u ödememiş. O yüzde 30 ödemezse yine elektrik vermeyeceklerini söylemişler" diye konuştu.

Tarım İl Müdürlüğünden destekleme tohumu alıp ektiğini söyleyen Ertuğrul Demirbaş isimli çiftçi ise, bu tohumu sulamazsa mahsul alamayacağını söyledi. Demirbaş, "Patates para etmedi, bunun zararını gördük. Şimdi tarım müdürlüğünden kabak çekirdeği ve fasulye tohumu aldık. Eğer sulamazsak bunlar kurur. Ondan sonra baraj getirsek yine de işimize yaramaz. Çoğumuzun cebinde sigara yok. Kaçak sigara içiyoruz çünkü paramız yok, durumumuz çok kötü" şeklinde konuştu.

Selami Yılmaz isimli çiftçi ise "2012 yılında çiftçiler olarak bir deprem yaşadık, 2013 yılında ise tsunami vurdu bizi. Çor zor durumdayız, çocuklarımın aç kalmaması için gerekirse organlarımı satarım" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde'de Sulanmayan Buğdaylar Tehlike Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement