"Toplumun Çıkarları Bizim İçin Esas Olmalıdır" - Son Dakika
Yerel

"Toplumun Çıkarları Bizim İçin Esas Olmalıdır"

"Toplumun Çıkarları Bizim İçin Esas Olmalıdır"

Urfa Halfeti'de düzenlenen bir panelde konuşan Mehmet Öcalan, ağabeyinin, "Toplumun çıkarları bizim için esas olmalıdır." sözlerini tekrarladı.

25.10.2013 11:11  Güncelleme: 11:16

Mehmet Öcalan Ağabeyi'nin "Bireysel mücadeleyle hiçbir yere varamayız. Kendi ve ailemizin çıkarlarını bir kenara bırakarak toplumun kazanacağı yol ve yöntemleri oluşturmalıyız. Toplumun çıkarları bizim için esas olmalıdır" sözlerini tekrarladı.

Halfeti'de BDP'li belediye tarafından birincisi organize edilen Karagül Festivali'nde "Mezopotamya tarihi ışığında son siyasal gelişmeler" konulu panel düzenlendi. Panele çok sayıda partili ve halkın yanı sıra PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ve yeğeni Ali Öcalan, Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, Yukarıgöklü Belde Belediye Başkanı Bazo Yılmaz ve BDP'li yöneticiler de katıldı. Panelde ilk sözü alan Sait Üçlü, Mezopotamya, Urfa ve Halfeti tarihini anlatarak başladığı konuşmasında, Kürt özgürlük mücadelesinde Halfeti'nin oynadığı röle değindi. Daha sonraki konuşmacı Bekir Benek ise, Rojava'da yaşananlara ve PKK Lideri Öcalan'ın 21 Mart Diyarbakır Newroz'unda yayınladığı demokratik çözüm ve barış sürecine değinerek, Türkiye'nin yürüttüğü siyasetin halklar açısından bir geçerliliğinin olmadığını aktardı.

ÖCALAN: KENDİ ÇIKARLARIMIZI BİR KENARA KOYALIM

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan da, ağabeyinin kendisinden Urfa siyasetini sorduğunu söyleyerek yaptığı konuşmada, " Bozova, Birecik ve Halfeti'yi çok iyi bildiğimi söyledim. 1995 yılına kadar çalışmaların çok iyi olduğunu belirttim. Ancak 95'ten sonra devletin de yönlendirmesiyle gençler başta olmak üzere insanların Avrupa'ya göç ettiğini söyledim. Bireysel yaşamın öne çıktığını toplumun kazanacağı bir mücadelenin yürütülmediğini aktardım" dedi. Ağabeyi Öcalan'ın karşılık olarak şu yanıtı verdiğini söyledi: "Bireysel mücadeleyle hiç bir yere varamayız. Kendi ve ailemizin çıkarlarını bir kenara bırakarak toplumun kazanacağı yol ve yöntemleri oluşturmalıyız. Toplumun çıkarları bizim için esas olmalıdır. Örgütlenmemizi de bu esaslar üzerine kurmalıyız. Önümüzdeki seçimlerde çalışma tarzımız bu olmalıdır. Bu tarzı esas almayanlar sistemle ortaklaşıyor ve çıkar elde ediyor, fayda sağlıyorlar. Demokratik mücadeleyi değil şahsi mücadeleyi esas alıyorlar. Aksi takdirde Kürtlerin özgürleşmesi çok zor olacaktır."

Öcalan'ın Halfeti başta olmak üzere Urfalılara selamlarını da aktaran Mehmet Öcalan, dakikalarca ayakta alkışlandıktan sonra panel sona erdi.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Toplumun Çıkarları Bizim İçin Esas Olmalıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement