Ödemiş Müftülüğü'nden Kutlu Doğum Konferansı - Son Dakika
Yerel

Ödemiş Müftülüğü'nden Kutlu Doğum Konferansı

Ödemiş Müftülüğü\'nden Kutlu Doğum Konferansı

Ödemiş Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Kaymakçı beldesi ve Beydağ ilçesinde iki konferans düzenledi.

17.04.2013 11:07  Güncelleme: 11:09

Ödemiş Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası kapsamında Kaymakçı beldesi ve Beydağ ilçesinde Prof. Dr. Nevzat Işık'ın konuşmacı olarak katıldığı iki konferans düzenledi.

Halkın büyük katılım gösterdiği Kaymakçı beldesindeki konferansta konuşan Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, "Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Ödemiş İlçe Müftülüğü olarak çeşitli programlar gerçekleştiriyoruz. Buradaki programımıza sizlerin bu katılımınız beni son derece sevindirmiştir. İşte bu Kaymakçı belde halkının ne kadar duyarlı olduğunu göstermektedir. Burada sizlere hitap edecek olan değerli Prof. Dr. Nevzat Işık hocamız, Hz. Peygamberin İnsana ve İnsan onuruna verdiği önemi detaylarıyla anlatacak" dedi.

Prof. Dr. Işık da, "Hz. Ömer'in 'Biz cahiliye döneminde kadınları insan yerine koymazdık. İslamiyet gelince ve Allah onlar hakkında ayetler indirince, onların bizlerin üzerinde hakları olduğunu gördük" sözü bu gerçeği, bütün çıplaklığı ile gözler önüne sermektedir. Durum böyleyken, 'Hz. Peygamberin kadın da bir insandır. Köle, Cariye de birer insandır' sözleri, bunlara birer insan olarak yaklaşımı ve merhameti büyük bir inkilap yankısı uyandırmıştır" diye konuştu.

Kaymakçı Belediye Başkanı Halil Güler, salonu dolduran tüm konuklara lokma ikram ederken, Müftü Mustafa Bilgiç ve Prof. Dr. Nevzat Işık'a da çiçek vererek teşekkür etti.

Kaymakçı'da gerçekleştirilen konferans, Beydağ ilçesinde de tekrar edildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş Müftülüğü'nden Kutlu Doğum Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement