Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin işbirliğiyle Türkiye'de ilk defa uygulanan Eğitim Yöneticilerine Yönelik Uzaktan Hizmetiçi Eğitim Projesi'ne katılan okul yöneticilerine belgeleri verildi.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin Bilimsel Araştırmalar Projeleri kapsamında "İlköğretim ve Ortaöğretim Okul Yöneticilerinin Hizmetiçi Eğitimlerinde Uzaktan Öğretim Yönteminin Uygulanabilirliği" isimli araştırma projesinin Uzaktan Öğretim bölümünün Amasya'da düzenlendiğini belirten Amasya Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, düzenlenen belge töreninde yaptığı konuşmada "Katıldığımız birçok toplantı ve seminerlerde uzaktan eğitimin vurgulandığını görmekteyiz. Bu proje ile ilimiz uzaktan eğitimle daha erken tanışmış oldu. Okul yöneticilerimizin uzaktan eğitimi benimsemesi güzel bir gelişme. Bizler aldığımız bu eğitimlerden azami düzeyde faydalanmalıyız" dedi.
Alınan eğitimin okullarımızdaki öğretmenlere, öğrencilere ve velilere olumlu şekilde yansıtılmasının altını çizen Taş, "Bizler hangi konularda hizmetiçi eğitime ihtiyaç duyuyoruz? Bunu iyi tespit etmeliyiz. Kendi ihtiyaçlarımıza uygun hizmetiçi programlarda daha istekli ve daha başarılı oluruz" diye konuştu.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOP) öğretim üyelerinden proje yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Erdal Küçüker,
Türkiye'de bir ilk olan proje kapsamında yapılan çalışma sonucunda elde edilecek bilimsel verilerin literatüre büyük katkı sağlayacağını vurgularken, öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nail Yıldırım'da projeye katılan okul yöneticilerinin yeniliklere açık ve oldukça başarılı bir ekip olduklarını, uygulanan bu uzaktan eğitim projesi ile eğitimin farklı bir boyutunu birlikte keşfettiklerine işaret etti.
Eğitime farklı bir bakış açısı getiren uzaktan eğitimin kişilerin kendi eğitim süreçlerini kendilerinin planlayabilmeleri açısından dünyanın gözde eğitim yöntemlerinden birisi olma yolunda hızla ilerlediğini anımsatan çalışma sorumlusu Amasya Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Bahadır Özen, "Amasya'da 132, Tokat'ta 109 okul yöneticisine uygulanan ankette okul yöneticilerinin eğitimde değişim yönetimi konusunda hizmetiçi eğitime ihtiyaç duydukları belirlenmiştir. Tokat'tan seçilen 20 okul yöneticisine bu eğitim yüz yüze eğitim yöntemi ile uygulanmıştır. Aynı eğitim 1 yıl süren bir çalışma neticesinde uzaktan eğitim yönteminin uygulanabileceği bir program haline getirilmiştir. Bu program Amasya'da görev yapan 20 okul yöneticisine uygulanmıştır. 10 gün boyunca toplam 8 saat süren uygulama gayet başarılı bir şekilde neticelenmiştir. Şimdiki süreçte iki ayrı yöntemle uygulanan eğitimler birbirleriyle mukayese edilecektir. Bilimsel yöntem ve tekniklerle hazırlanmış bu projenin sonuçları YÖK'te tez olarak yayınlanacak ayrıca Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanlığı yeni ismi ile Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'ne rapor edilecektir. Mahalli Hizmetiçi Eğitim Programlarında Türkiye'de ilk defa Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz uzaktan eğitim yöntemini kullanmıştır. Bu sebeple projeye katkılarından olayı İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Gıyasettin Taş'a ve müdürlüğümüz görevlilerine teşekkür ederim" şeklinde konuştu. - AMASYA
Son Dakika › Yerel › Okul Yöneticilerine Uzaktan Hizmetiçi Eğitim - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?