Ordu'da Botanik Bahçesi Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Botanik Bahçesi Yapılıyor

Ordu\'da Botanik Bahçesi Yapılıyor

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu'daki botanik bahçesini inceleyip, bahçe hakkında ilgili bilgi verdi.

26.11.2013 11:09  Güncelleme: 14:57

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, merkeze bağlı Eskipazar köyü mevkisinde botanik bahçe çalışmalarını yerinde inceledi. 

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Şener, şunları kaydetti:

"Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen botanik bahçenin zemin hafriyat ve tesviye çalışmaları bitme aşamasına geldi. 22 milyon liraya tamamlanacak botanik park, 116 dönüm arazi üzerine kuruluyor. Parkta Anadolu, Ege, Karadeniz, Akdeniz, İngiliz, İtalyan, Japon, Çin, İran, Gül bahçeleri bulunacak. Ayrıca botanik park içinde bir de hayvanat bahçesi yer alacak. Ziyaretçilerin dinlenip eğlenmesi için ise kafeler, çocuk oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş yolu bulunacak." 

Karadeniz'in ilk botanik bahçesi olan bu yerin önümüzdeki yıl hizmete girmesinin planlandığını ifade eden Şener, "Ordu'nun havaalanı, Karadeniz-Akdeniz yolunun tamamlanması ile ulaşım konusunda sıkıntımız sona erecek. Ordu'nun turizm kenti olması en büyük hedefimiz. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Botanik park da bu turizm hedeflerimiz içinde önemli bir paya sahip. Üç binin üzerinde bitkisi ile dünyada hangi bitkiler var ise Ordu'da aynıları olacak." diye konuştu.

Ordu Haber

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu'da Botanik Bahçesi Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement