Ortadoğu'daki Gelişmeler ve Türkiye - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ortadoğu'daki Gelişmeler ve Türkiye

20.04.2012 18:21

Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı MHP Kayseri Milletvekili Prof.Dr.Yusuf Halaçoğlu, "Geçmişte meydana gelen olaylar bizlere tecrübe kazandırır."

Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Geçmişte meydana gelen olaylar bizlere tecrübe kazandırır. Bu tecrübeler geleceğimize yön veren birikimlerdir" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ortadoğu'daki Gelişmeler ve Türkiye" konulu konferansta konuşan Halaçoğlu, SDÜ'nün her geçen gün büyük gelişme kaydettiğini söyledi.

Halaçoğlu, SDÜ'nün bölgenin en iyi üniversitelerinden biri haline geldiğini belirterek, "Eğitimin öneminin her geçen gün arttığı bu dönemde üniversitelerde iyi ve kaliteli eğitimin verilmesi çok önemli. SDÜ, bu konuda çok iyi ve geniş bir öğretim üyesi potansiyeline ve başka üniversitelere eleman yetiştirebilecek niteliklere sahip bir üniversite. Unutmayalım ki ülkemiz iyi yetişmiş insanlar sayesinde kalkınacak" dedi.

Konuşmasında tarihi, geçmiş dönem olaylar gibi algılamanın yanlış olduğunu kaydeden Halaçoğlu, "Geçmişte meydana gelen olaylar bizlere tecrübe kazandırır. Bu tecrübeler, geleceğimize yön veren birikimlerdir. Geleceğe ait plan yaparken bu birikimleri kullanırız. Devleti yönetenler de bu tecrübelerden faydalanırlar" diye konuştu.

Konferansın ardından SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Halaçoğlu'na plaket ve hediye verdi.

- ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ortadoğu'daki Gelişmeler ve Türkiye - Son Dakika


Advertisement