Özgür ve Bağımsız Yaşam Paneli - Son Dakika
Yerel

Özgür ve Bağımsız Yaşam Paneli

Özgür ve Bağımsız Yaşam Paneli

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde madde bağımlılığını önlemede aile ilişkilerinin önemini konu alan "Özgür ve Bağımsız Yaşam Paneli" düzenlendi.

27.06.2013 17:19

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde madde bağımlılığını önlemede aile ilişkilerinin önemini konu alan "Özgür ve Bağımsız Yaşam Paneli" düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panel Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AMBAUM), Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleşti.

Panele Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Murat Özdemir ile vatandaşlar katıldı. Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen panelin moderatörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Ömer Geçici yaptı.

Panele konuşmacı olarak Antalya Cumhuriyet Savcısı Adem Önay, AMBAUM Müdürü Prof. Dr. Murat Kuloğlu, Konyaaltı Rehabilitasyon Araştırma Merkezi'nden Psikolojik Danışman Buket Balcı katıldı.

Panelden önce Efem Akdeniz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyeleri Türk Halk Müziği konseri verdi. Prof. Dr. Ömer Geçici, son 3 yılda 5 binin üzerinde bağımlı gençle görüştüklerini belirterek, bağımlığı önlemede ve tedavisinde en önemli unsurun aile içi iletişim olduğunu söyledi. Geçici, bağımlılığa ilk adımın sigara ile başladığını ifade ederek, "Bize gelen bağımlılar arasında sigara kullanmayan yok. Çocuklarınızı sigaradan uzak tutarsanız bağımlılıktan da kurtarmış olursunuz" dedi.

Konyaaltı Rehabilitasyon Araştırma Merkezinden Psikolojik Danışman Buket Balcı da aile içi iletişimin önemine değinerek, "Aile içi iletişim güçlü ise sorunlar da azalır. Çocuklar ailelerine bir şey anlatamıyorlarsa arkadaşlarına yönelebilir, yanlış arkadaşlıklar kurabilirler. Çocuklara koşulsuz sevgi göstermeniz gerek. Onun başarısızlıklarıyla eksikleriyle kabul ettiğinizi göstermeniz, sevgiyle yaklaşmanız önemli. Her gün en az 10 dakikanızı onunla sohbete ayırın" şeklinde konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Özgür ve Bağımsız Yaşam Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement