Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Ramazan Bayramı Kutlanıyor

Bayburt'ta Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

17.07.2015 16:47

Bayburt'ta Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Kentte her bayramda farklı bir mahalle odasında gerçekleştirilen bayramlaşma töreni bu bayramda Karasakal Mahalle Odası'nda yapıldı.

Törene Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, MHP Bayburt Milletvekili Karabey Kadri Kadaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Ferhat Özbaş, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, daire müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Odabaş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirterek, "Görüyoruz, kardeş sınır ülkelerde birlik ve beraberliğin bozulduğu, savaşların başladığı, yaşanmaz ülkeler olduğu, göçlerin oraya buraya yapıldığı, büyük miktarda da bizim ülkemize gelen Müslüman kardeşlerimiz var. Allah onlara yardımcı olsun. Allah onların ülkelerinde de huzur, rahat, birlik ve beraberlik sağlasın" dedi.

Ağbal ise Türkiye'nin bugün bölgesinde, dünyada istikrar, barış ve kardeşlik ülkesi olduğunu belirterek, "Halkımız yıllardır barış, huzur, kardeşlik içerisinde bir hayat yaşıyor. Bölgemizde meydana gelen birçok olumsuz hadiseyi, özellikle Orta Doğu'da, Kuzey Afrika'da, Kafkaslarda olsun birçok hadiseyi üzüntüyle izliyoruz. Bir taraftan da rabbimize hamd ediyoruz ki bu bölgede yine Türkiye var. Mazlumların yanında, yoksulların yanında, zalimlere karşı dimdik duran bir Türkiye var" ifadelerini kullandı.

Karaoğlu da Ramazan Bayramı'nın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Özellikle akan kanın durduğu, zalimin zulmünün sona erdiği ve mazlumun huzur bulduğu bayramlar diliyorum. Gücün haklı değil, hakkın güçlü olduğu bir dünya düzeninin kurulmasına vesile olmasını diliyorum bu bayramların" diye konuştu.

Belediye Başkanı Memiş ise tüm bayramların Bayburt'ta yaşandığı gibi huzur içerisinde yaşanması temennisinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ramazan Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement