Rizeli öğrencilerden depremzede kardeşlerine okul çantası - Son Dakika
Yerel

Rizeli öğrencilerden depremzede kardeşlerine okul çantası

Rizeli öğrencilerden depremzede kardeşlerine okul çantası Rize Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve velileri, Adıyaman'da ki kardeş okuluna çanta ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

26.03.2023 17:23  Güncelleme: 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rizeli öğrencilerden depremzede kardeşlerine okul çantası

RİZE - Rize Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu öğrenci ve velileri, Adıyaman'da ki kardeş okuluna çanta ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

Rize Merkez Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu 'Eğitimde Tek Yürek' projesi çerçevesinde, Adıyaman Merkez Kuyulu İmam Hatip Ortaokuluyla kardeş okul oldu. Adıyaman Kuyulu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ramazan Bozkurt aracılığıyla tespit edilen ihtiyaçlar için Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği, öğretmen, öğrenci ve velileri bir olarak Adıyaman'da ki kardeş okullarına 230 öğrencinin tamamına Çanta ve Kırtasiye Malzemesi topladılar. Rize'de ki okulda bulunan öğrenciler afetten etkilenen kardeş okuldaki arkadaşları için duygularını ifade eden mektuplar yazdı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Rize Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, "Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulumuzun yaptığı güzel bir etkinlikle beraberiz. Bakanlığımızın yürüttüğü 'Eğitimde Tek Yürek' projesiyle Adıyaman'da ki kardeş okulumuzdaki öğrencilere toplamda 230 adet çanta ve kırtasiye malzemesi bugün Rize'mizden yola çıkıyor. Bizimde Rize Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürüttüğümüz bir projemiz var. Okul Çantam Rize'den projesi çerçevesinde hayır severlerden topladığımız kırtasiye malzemelerini yine bu kardeşlerimize göndereceğiz.

8 yaşında ki Ayşe Beren Bilgin depremzede arkadaşları için biriktirdiği paralarla çanta aldığını ifade ederek, "Depremzede kardeşlerim için okulun birinci dönemden beri para biriktiriyorum. Bende depremzede kardeşlerim için çanta aldım. Çantada defter, kalem, kitap, boya kalemleri var. Onları çok seviyorum. Keşke böyle bir afet yaşanmasaydı" diye konuştu.

Çantanın içerisine koyduğu mektubu okuyan Berra Nur Yazıcı, "Değerli arkadaşım seni tanımasam da seni kalbimde hissettiğimi bilmeni isterim. Uzaklarda bir kardeşin hatta kardeşlerin olduğunu sakın unutma siz her zaman bizim kalbimizdesiniz. Sizi her zaman maddi ve manevi destekleyeceğiz. Zor dönemde olduğunuzun farkındayız. İnşallah bu dönemi atlatacağız. El ele vererek tek yürek olmayı başaracağız ve buna inancımız sonsuz. Hep birlikte tekrardan aynı sıralarda görüşmek üzere" şeklinde konuştu.

Rizeli öğrencilerden depremzede kardeşlerine okul çantası
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Rizeli öğrencilerden depremzede kardeşlerine okul çantası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement