RTÜK'ün Seçim Toplantısı - Son Dakika
Yerel

RTÜK'ün Seçim Toplantısı

RTÜK\'ün Seçim Toplantısı

Radyo Televizyon Üst Kurulu yaklaşan yerel seçimler öncesinde yerel televizyon ve radyo yöneticileriyle bir araya geldi.

09.01.2014 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Radyo Televizyon Üst Kurulu yaklaşan yerel seçimler öncesinde yerel televizyon ve radyo yöneticileriyle bir araya geldi. İzmir'de gerçekleştirilen toplantıya Tavşanlı Tv'de katılarak gelişmeleri yakından takip etti.

Radyo Televizyon Üst Kurulu yaklaşan yerel seçimler öncesinde TV kanallarının temsilcileriyle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. İzmir Hilton Otel'de düzenlenen toplantıya RTÜK Başkanı Davut Dursun'da katıldı.

Yaklaşık 20 kurumun iştirak ettiği toplantıda RTÜK üyeleri Hasan Tahsin Fendoğlu, Arslan Nadir, Nurullah Öztürk ve Emir Ulucak, YSK'nın seçim öncesi kararları, seçim döneminde ki yayın ihlalleri ve genel yayın ilkeleri konularında önemli bilgiler paylaştı. Toplantının açılış konuşmasını yapan RTÜK Başkanı Davut Dursun, 30 Mart yerel seçimlerinde yayın ihlallerini YSK'nın karara bağlayacağını belirterek yayın kuruluşlarının bu konuda dikkatli olmasını istedi. Dursun, "1 Ocak'ta başlayan seçim döneminde TV ve Radyo kuruluşları YSK'nın esas ve usullerine uymak zorunda. Geçtiğimiz seçimlerden farklı olarak biz bu dönemde sadece rapor hazırlayacağız. Yyaın ihlalleri konusunda kararı YSK verecek. Burada ilçe Televizyonlarının şikayetlerine ise İlçe Seçim Müdürlükleri bakacak. Verilen karara İl Seçim Kuruluna itiraz hakkı bulunuyor. Ancak RTÜK olarak bizim bir insiyatifimiz yok. Bu nedenle yayınlarınızda kural ve kaidelere azami dikkat etmenizi istiyorum " dedi

RTÜK Başkanı Davut Dursun, merak edilen konular arasında yer alan frekans ihalesi konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. İhaleyi kendi açılarından sağlıklı bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade eden Dursun, bazı kuruluşların mahkemeye başvurması sonucu konunun Danıştay'da olduğunu hatırlatarak " Biz şu anda Danıştay'dan çıkacak kararı bekliyoruz. Eğer mahkeme yürütmeyi durdurma kararını kaldırırsa mevcut işleyiş devam edecek. Ancak olumsuz bir karar alıp da ihaleyi iptal ederse yeni bir ihale sürecine girilecek" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen ihalede analog sistemlerin kaldırılarak dijital karasal yayına geçilmesi ve yerel tv-radyo kuruluşlarının daha kaliteli yayın aktarması hedefleniyordu. Bu arada her il'e verilen 7 Tv frekansı tahsisi ile de yayın çeşitliliğinin arttırılması bekleniyordu.

Bilgilendirme toplantısında konuşan RÜTÜK üyesi Arslan Nadir ise siyasi parti reklamlarına değinerek geçmiş yıllarda böyle bir uygulamanın olmadığını, yapılan itirazların değerlendirilmesi neticesinde yürürlüğe giren yeni bir kanun kararıyla Tv ve Radyo kuruluşlarına reklam yapma izni verildiğini söyledi. Arslan Nadir, Türkiye genelinde tüm yayıncı kuruluşların dili Türkçe olmak kaydıyla siyasi partilerin ve adayların reklamlarını 28 Mart gecesine kadar yapabileceklerini belirtti. Bu arada anket çalışmalarına da değinen Nadir, kurumların yapılan anketin künyesini açıklamak kaydıyla kamuoyuna duyurulabileceğini ifade etti.

İzmir Hilton Otel'de gerçekleştirilen toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi. Tv ve Radyo yöneticileri genel anlamda ihale sürecine ilişkin yorumlar yaparak RTÜK'ün 10 yıldır yapamadığı ihale sonucunda yerel kanalların kapanma noktasına geldiğini belirterek, "Burada mağdur olan kesim varsa bizleriz. Ne yatırım yapabiliyoruz nede izleyicimize ulaşabiliyoruz. Bu köhnemiş sistem bizi yok etme noktasına geldi. Lütfen ulusal kanalların sahibi olan bir avuç iş adamının istek ve temennilerine bu işi bırakmayın. RTÜK'ten tek beklentimiz var. İhalenin en kısa zamanda itiraz kabul etmeyecek şekilde tamamlanmasıdır" dediler. (İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel RTÜK'ün Seçim Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement