Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, Türkiye'nin asıl sıkıntısının, şu anda parlamentoda muhalefet görevi yapan bir partinin olmaması olduğunu söyledi.
Öztek, partisinin Denizli il teşkilatının 4. olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Şırnak'ın Uludere ilçesinde meydana gelen olayların bir an önce aydınlatılması gerektiğini ifade etti.
AB ülkelerinde yaşanan ekonomik krize işaret eden Öztek, kriz sürecinde İrlanda ekonomisinin iflas ettiğini, Yunanistan'ın aynı duruma düştüğünü, İtalya ve İspanya'da da durumun kötü olduğunu kaydetti.
Öztek, krizin giderek yayıldığına, sırada Portekiz, İngiltere ve Fransa'nın bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
"AB'nin önde gelen ülkeleri de kriz sırasında, peki bizimkiler ne yapıyor, AB'ye girmek için can atıyorlar. Batan gemiye binilmez, AB batıyor, binerseniz siz de batarsınız. O yüzden biz bugüne kadar AB'ye girmeyi istemedik, bugün de istemiyoruz. Türkiye'yi idare edenlerin de bu noktada dikkatli olmalarını istiyoruz. AB'nin hiçbir ülkesinde Avrupa Birliği Bakanlığı yok. Bu kadar AB hayranı olmaya gerek yok. Çünkü AB geçerliliğini tamamladı."
İktidarı her şeyi toz pembe göstermekle suçlayan Öztek, şöyle konuştu:
"Gerçekten Sayın Başbakanımızın hitabeti çok güzel. O kadar güzel hitabeti var ki ne söylese toplum inanıyor. Medya da bunu destekleyince ortaya muhalefetin önemi çıkıyor. Maalesef Türkiye'de muhalefet yok. Türkiye'nin asıl sıkıntısı, şu anda parlamentoda muhalefet görevi yapan bir partinin olmamasıdır. Görünüşte CHP ana muhalefet partisi,muhalefet partisi de MHP var. Ama muhalefet görevini yapmıyorlar. Parlamentoda bulunan muhalefet partileri muhalefet görevini yapmasa da Saadet Partisi bunu yapacaktır."
Konuşmaların ardından Osman Hezer'in divan başkanlığını yaptığı kongrede Adnan Aybay'ın oluşturduğu tek listeyle seçime gidildi.
- DENİZLİ
Son Dakika › Yerel › Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztek Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?