Sabah Okula, Öğlen İşe Gidiyor - Son Dakika
Yerel

Sabah Okula, Öğlen İşe Gidiyor

Ağrı'da yaşayan Şerafettin Kaya (12), okuldan arta kalan zamanlarında ayakkabı boyayarak hem harçlığını çıkarıyor, hem de maddi durumu iyi olmayan ailesine destek oluyor.

18.02.2013 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da yaşayan Şerafettin Kaya (12), okuldan arta kalan zamanlarında ayakkabı boyayarak hem harçlığını çıkarıyor, hem de maddi durumu iyi olmayan ailesine destek oluyor.

Şerafettin Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabahları okula gittiğini, okul çıkışı da boyacılık yaparak, hem okul harçlığını çıkardığını hem de eve ekmek götürdüğünü söyledi.

Kaya, babasının inşaat işlerinde çalıştığı için çoğu zaman kendisine harçlık veremediğini ifade ederek, okul harçlığını kazanmak ve babasına yük olmamak için okul çıkışı boyacılık yaptığını kaydetti.

Ağrı'da, kendisi gibi boyacılık yaparak ailesine destek olan çok sayıda çocuk olduğunu anlatan Kaya şöyle devam etti:

"Ben 6. sınıfa gidiyorum. Sabahları okula gidip Okul çıkışında da boya sandığımı alıp çarşıya geliyorum. Günlük bazen 5-6 lira kazanıyorum. Aldığım parayla, akşam eve giderken ekmek, çay falan alıyorum. Bazen de paramı biriktirip, kendime ayakkabı ve okul malzemesi alıyorum. Böylece hem babama yük olmuyorum hem de aileme katkı sağlıyorum. Benim gibi hem okuyup hem de çalışan bir çok arkadaşım var. Bazıları mendil satıyor, bazıları sanayide tamir işleri yapıyor, bazıları da benim gibi ayakkabı boyuyorlar."

Yaz döneminde de tatil yapma fırsatı olmadığını ifade eden Kaya, yazın da hem boyacılık yaptığını hem de bostanda çapa işleri yaptığını ve bu şekilde ailesine katkı sağladığını söyledi.

Muhabir: Fatma Güven

Yayıncı: Zekeriya Kaya - AĞRI

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sabah Okula, Öğlen İşe Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement