Sağlam Böbreği Alan Doktora 9 Bin Lira Ceza Verildi - Son Dakika
Yerel

Sağlam Böbreği Alan Doktora 9 Bin Lira Ceza Verildi

Metin Bolat - İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu raporunda, tümörlü böbreğinin yerine yanlışlıkla sağlam böbreği alınan ve bir süre sonra akciğere sıçrayan kanser nedeniyle hayatını kaybettiği öne sürülen kadının sağlam böbreğinin alınmasının,...

11.01.2013 12:00

Metin Bolat - İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu raporunda, tümörlü böbreğinin yerine yanlışlıkla sağlam böbreği alınan ve bir süre sonra akciğere sıçrayan kanser nedeniyle hayatını kaybettiği öne sürülen kadının sağlam böbreğinin alınmasının, ölümünde etkili olmadığı görüşüne yer verdi. Sanık doktora 9 bin lira para cezası verildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Konya'da yaşayan ve 2008 yılında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 5 çocuk annesi Gülizar Durmaz'ın böbreğinde tümör tespit edilmesi ve ameliyatta yanlışlıkla sağlam böbreğinin alınmasının ortaya çıkması üzerine, ailesi savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Doktor İ.N. hakkında şikayetçi olan Durmaz ailesi, Sağlık Bakanlığı'na da başvurdu.

Gülizar Durmaz, 2009 yılında böbrekten akciğere sıçradığı belirtilen kanser nedeniyle yaşamını kaybetti.

-Sağlam böbreğin alınması ölümde etkili değilmiş-

Savcılık, Durmaz'ın ölüm nedeninin yanlış böbreğin alınmasından kaynaklanıp kaynaklanmadığının ortaya çıkması için dosyayı Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

1. İhtisas Kurulu hazırladığı raporda, Gülizar Durmaz'ın ölümünün böbrek kanseri ve gelişen komplikasyonlar (kanser yayılması) sonucu meydana geldiği sonucuna vardı.

Sağlam böbreğin alınmasının ölümde etkisinin olmadığına karar verilmesi üzerine Durmaz ailesi, rapora itiraz etti.

Bunun üzerine İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu, dosyayı inceledi. Kurul da Gülizar Durmaz'ın ölümünün böbrek kanseri ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana geldiğini, sağlam böbreğinin alınmasının ölümde etkisinin olduğunu gösterecek tıbbi delillerin bulunmadığı sonucuna vardı.

Raporda, Gülizar Durmaz'ın ölümü ile geçirdiği ameliyat arasında uygun illiyet bağı bulunmadığı ifade edildi.

-Doktora 9 bin lira para cezası-

Konya 4. Asliye Ceza Mahkemesi de ortaya çıkan rapor doğrultusunda doktor İ.N'nin, Durmaz'ın yanlış böbreğini almasını, taksirli eylem sonucu organlardan birinin işlevinin yitirilmesinin nedeni olarak değerlendirdi.

Mahkemede, sanığın eyleminin sadece "taksirle yaralama" suçunu oluşturduğu ve bu nedenle 9 bin lira adli para cezası verilmesi kararı verildi.

Her iki taraf da kararı, Yargıtay'a taşıdı.

Gülizar Durmaz'ın oğlu Selahattin Durmaz, AA muhabirine, annesinin sağlam böbreğini alan doktora verilen 9 bin liralık adli para cezasına çok şaşırdıklarını söyledi.

Adeta kendilerinin suçlu ilan edileceğini savunan Durmaz, hukuki mücadelelerine devam edeceklerini dile getirdi.

Yayıncı: Ahmet Kayır - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlam Böbreği Alan Doktora 9 Bin Lira Ceza Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement