Şah Fırat Bir Barış Operasyonudur" - Son Dakika
Yerel

Şah Fırat Bir Barış Operasyonudur"

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, Şah Fırat Operasyonuna ilişkin, "Türkiye, bu operasyonla hem aleyhinde kurulan tuzakları bozmuş hem de çatışma ortamında gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla askerlerini ve tarihi emanetleri koruyarak dosta moral verirken düşmana gücünü göstermiştir" dedi.

25.02.2015 11:31

VEDAT YÜCEBAŞ - Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, Şah Fırat Operasyonuna ilişkin, " Türkiye, bu operasyonla hem aleyhinde kurulan tuzakları bozmuş hem de çatışma ortamında gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla askerlerini ve tarihi emanetleri koruyarak dosta moral verirken düşmana gücünü göstermiştir" dedi.

İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin daima Suriye halkının yanında durarak ve bu ülke rejimine krizin en başında telkinlerde bulunarak barıştan yana tavır aldığını söyledi.

Gelinen noktada gerek Esed rejiminin gerekse bölgesel ve küresel güçlerin Suriyelilerin tercihlerine muhalif davranarak ülkedeki durumu bir kördüğüme dönüştürdüğünü vurgulayan İşbilir, sonuçta ortaya yakın zamanların en büyük insani trajedisi ve bölge barışını tehdit eden derin bir çatışma ortamının çıktığını anlattı.

Esed rejimi, uluslararası odaklar ve son olarak DAEŞ terör örgütünün Türkiye'yi ateşin içine çekmek için bazı teşebbüsleri bulunduğuna dikkati çeken İşbilir, Türkiye'nin ilkeli tavrını koruyarak bu provokasyonlara kapılmamakla beraber gerektiğinde askeri yanıtlar vermekte tereddüt etmediğini belirtti.

Şah Fırat Operasyonunun da bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğine değinen İşbilir, "Türkiye, bu operasyonla hem aleyhinde kurulan tuzakları bozmuş hem de çatışma ortamında gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla askerlerini ve tarihi emanetleri koruyarak dosta moral verirken düşmana gücünü göstermiştir. Mahiyeti, amacı ve hedefleri itibarıyla Şah Fırat, başarılı bir barış operasyonudur. Süleyman Şah Türbesi'nin nakli bir geri çekilme değil, daha ileri, somut ve güçlü adımların atılabilmesi için yerinde bir tedbirdir. Türkiye askeri, teknolojik ve ekonomik kapasitesini artırdıkça bölgesinde çok daha etkin olacaktır" ifadesini kullandı.

"Bu operasyon çok anlamlıdır"

İşbilir, Doğu Akdeniz veya Ortadoğu'da Türkiye'nin atacağı adımların, tarihi sorumluluklarından dolayı daima soğukkanlı ve kuşatıcı düzeyde olması gerektiğini dile getirdi.

Şah Fırat Operasyonunun gerek iç gerekse dış dengeler hesap edildiğinde çok hassas ve ince düşünülmüş bir harekat olduğuna işaret eden İşbilir, şöyle konuştu:

"Bölge barışı, bölge halkları için tercih değil zorunluluktur. Barışın anahtarı bölgede daha çok parçalanma değil, daha çok bütünleşmeden geçmektedir. Süleyman Şah ve torunları, Osmanlı Devleti'ni kurarak geçmişte bölgeyi nasıl birleştirip bir barış ve huzur coğrafyası inşa ettiyse bugün de aynı misyon Türkiye'nin omuzlarındadır. Şah Fırat Operasyonu bu misyona uygun bir operasyondur. Türkiye, İslam dünyası için hala ümit, diriliş, direniş ve heyecan vesilesidir. Başkomutanından erine kadar Türk Ordusu da hem Türkiye'nin hem de İslam dünyasının emniyet ve gurur kaynağıdır. Bu operasyon, bu çerçeveden bakıldığında da oldukça anlamlıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şah Fırat Bir Barış Operasyonudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement