Salihli'de 27 Bin Öğrenci Dersbaşı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Salihli'de 27 Bin Öğrenci Dersbaşı Yaptı

Salihli\'de 27 Bin Öğrenci Dersbaşı Yaptı

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde 27 bin öğrenci ders başı yaptı.

16.09.2013 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde 27 bin öğrenci ders başı yaptı. Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Beşeylül İlkokulu'nda tören düzenledi.

Törene İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, okul müdürleri, oda başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, törende yaptığı konuşmada, ilçe genelinde 117 okulda, toplam 27 bin öğrenci ile 1850 öğretmen ve idarecinin ders başı yaptığını söyledi. İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu da, "İlçemizi eğitim yönünden şanslı görüyorum. İlçemiz öğretmen yönünden kalite ve güçlü bir kadroya sahip. Bu bizim en büyük şanslarımızdan birisi. Diğer bir şansımızda velilerimizin bilinç seviyesinin yüksekliğidir. Bu da eğitime pozitif katkı sağlamaktadır. İlçemizde geçtiğimiz yıl ve bu yıl pek çok eğitim yatırımının temelleri atıldı. Yılmaz Hüseyin Şehit Arı ve Milli Egemenlik Okulları'nın ek derslikleri, İmam Hatip Okulu, 32 derslikli Cumhuriyet İlkokulu ve Sağlık Meslek Lisesi gibi pek çok eğitim yatırımı inşallah büyük kısmı önümüzdeki yıl eğitim öğretim yılında bir kısmı da bu eğitim-öğretim yılının ikinci dönem itibariyle hizmete girmiş olacaktır" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise, "Başarmamız gereken nokta; sorgulayan, kendisine ait bir sözü ve yorumu olan, edindiği bilgiyi deneyimle buluşturabilen, çevre ve ülke sorunlarına duyarlı sosyal bireyleri yaşama kazandırmaktır. Eğitim, bu yüzden uzun soluklu yatırımdır. Öğrenciler, veliler ve öğretmenlerimiz tam da bu uzun soluklu mücadele nedeniyle deneme tahtasına dönüştürülmemeli, eğitim planı yapılırken, çocuklarımızın temel ihtiyaçları, ailelerimizin talep ve beklentileri önde tutulmalıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösterileri beğeni ile izlendi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Salihli'de 27 Bin Öğrenci Dersbaşı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement