Samsunlu Öğrenciler 112 Acil Servis'i Resmetti - Son Dakika
Yerel

Samsunlu Öğrenciler 112 Acil Servis'i Resmetti

Samsunlu Öğrenciler 112 Acil Servis\'i Resmetti

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen "Benim Dünyamda 112" konulu resim yarışmasının ödül töreni ve resim sergisi düzenlendi.

26.04.2013 17:39

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen "Benim Dünyamda 112" konulu resim yarışmasının ödül töreni ve resim sergisi düzenlendi.

Samsun İl Ambulans Servisi Başhekimliği binasında yapılan törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Samsun İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Samsun İl Sağlık Müdürü Yusuf Köksal, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hasan Rıza Aydın ile ödül alan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Resim yarışmasında birinci olan 23 Nisan Ortaokulu öğrencisi Özlem Gül'e ödülünü Samsun Valisi Aksoy takdim etti. Derecik Ortaokulu öğrencisi Fırat Hardal, ikincilik ödülünü Vali Yardımcısı Şimşek'in elinden aldı. Üçüncü olan Çatalarmut İlkokulu öğrencisi Ebrar Keskin'in ödülü ise Samsun İl Emniyet Müdürü Türkmenli tarafından verildi.

Yarışmada dereceye giremeyen fakat jürinin beğenisini toplayan Çatalarmut İlkokulu öğrencisi Hümeyra Aksoy ve 23 Nisan Ortaokulu öğrencisi Pınar Yalçın ise mansiyon ödülü aldı.

Törende konuşma yapan Samsun Valisi Aksoy, Samsun'da 2013 yılı Nisan ayı itibarıyla 30 istasyon, 52 araç ve 500 personel ile 112 acil sağlık hizmeti verildiğini söyledi. Son 10 yılda Samsun'un acil hasta taşıma hizmetlerinin altı kat geliştiğini belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"Kentsel alandaki vakaların yüzde 99'una ilk 10 dakikada, kırsal alandaki vakaların ise yüzde 96'sına ilk 30 dakika içinde ulaşmaktayız. 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne bir ayda ortalama 120 bin çağrı gelmekte, bunların yaklaşık 7 bin 500 adedinin gerçek vakaya ait çağrılar olması nedeniyle ihtiyaç sahiplerine daha geç ulaşılması gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilmektedir."

Aksoy ayrıca, "Benim Dünyamda 112" resim yarışmasının, "112'nin çocuklar tarafından nasıl görüldüğünün" anlaşılması, toplum duyarlılığının oluşması ve farkındalığın artırılması açısından önemli olduğunu belirtti.

Samsun Valisi Aksoy, ödül töreninin ardından yarışmaya katılan öğrencilerin resimlerinin yer aldığı sergiyi gezdi. - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsunlu Öğrenciler 112 Acil Servis'i Resmetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement