Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Mikro kredi alan kadınlara seminer Vali Vekili Kanyılmaz'ın kabulu Siverek'te yeni otopark yapıldı

21.06.2013 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Belediyesince mikro kredi verilen kadınlara yönelik seminer düzelendi.

Belediye Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Hakan Hastürk, Şair Nabi Kültür Merkezinde kadınlare emeklilik hakkında bilgi verdi. Hastürk, sosyal güvenlik bilincinin yerleşmesi için çeşitli çalışmalar yürütüklerini anlattı.

Özellikle hedef kitlenin ev hanımların olduğunu vurgulayan Hastürk, şunları kaydetti:

"Ev hanımlarına nasıl sigortalı olabileceklerini ve emekliliğin önemini ve avantajlarını anlattık. Özellikle dantel, nakış yapan kadınlar 237 lira prim ödeyerek bu avantajı aynı 320 lira ödemiş gibi 30 gün prim sigorta hakkına sahip olabiliyorlar. Bunun getirileri ise emeklilik hakkına ve emzirme ödeneğine sahip olmaları. Ev hanımlarını bu konularda bilinçlendirmek için seminerlere devam edeceğiz"

Vali  Vekili  Kanyılmaz'ın kabulu

Şanlıurfa Vali Vekili Erdoğan Kanyılmaz,  kente gelen gönüllü bisiklet kullanıcısı Cemal Azmi Başkaptan ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti İl Temsilcisi Muharrem Çelik'i kabul etti.

Valilik Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan'ı makamında ziyaret eden Başkaptan ile Çelik bir süre sohbet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getiren Kanyılmaz, konuklarına kenttle ilgili bilgi verdi.

Başkaptan ise bisikletle 22 ili ziyaret ettiğini belirterek, amacının sigara ve alkolün zararlarını anlatmak olduğunu kaydetti.

Siverek'te yeni otopark yapıldı

Siverek Belediyesince yeni bir otopark yapıldı.

Fen İşleri Müdürü Selahattin Özdoğan, yaptığı açıklamada, Hasançelebi Mahallesi'nde yeni hizmete açılan merkez  taziye evinin yanında  kamulaştırdıkları evleri yıkarak  2 bin metrekare alana yeni otopark yaptıklarını belirtti.

İlçede altyapım çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Özdoğan, şunları kaydetti:

"Çermik Karayolu üzerinde bulunan Tokdemir mezarlığına  2 kilometre su şebekesi döşeme çalışması yapıyoruz. Bahçelievler Mahallesi'nde yeni  yerleşim alanlarının yol yapımı ile Esmerçayır Mahallesi'nde 2 kilometre kilit taşı döşeme işlemleri devam ediyor." - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement