Sarıgöl'de Etkili Ders Çalışma Semineri - Son Dakika
Yerel

Sarıgöl'de Etkili Ders Çalışma Semineri

Sarıgöl\'de Etkili Ders Çalışma Semineri

Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu ve İzmir Bornova Şubesi Yeni Yüksektepe Kültür Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen"Etkili Ders Çalışma"semineri düzenlendi.
Sarıgöl Anadolu İmam-Hatip Lisesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere...

23.11.2013 18:09

Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu ve İzmir Bornova Şubesi Yeni Yüksektepe Kültür Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen"Etkili Ders Çalışma"semineri düzenlendi.

Sarıgöl Anadolu İmam-Hatip Lisesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldı. Düzenlenen seminerde Çocuk gelişimi Öğretmeni Nazan Keskin, beyin bağlarını mutlaka çalışmasının önemini anlatarak şunları söyledi; "Beyin de iletişimi kurmak için hücreler vardır. Bu hücrelerin mutlaka çalıştırılması gerekmektedir. Bu hücreler çalışmaya başlayınca öğrenme bağları güçlenmektedir.Bağlar zayıflayınca da öğrenme durmaktadır.Zeka gerilemeleri olmaktadır. Unutkanlıklar başlar." dedi. Nazan Keskin, öğretmenlerin mutlaka öğrencilerine ödev vermelerini istiyerek "Ödevler çocukların sorumululuk duygularını geliştirmektedir. Ödev ile sorumluluk kazanan çocuklarda özgüven kazanmalarını sağlarız." dedi. Çocukların küçük yaşlada sorumluluk kazanmalarının esas olduğunu belirten Nazan Keskin, "Bırakın çocuklar küçük yaşlarda bir takım işleri kendilerinin yapmasına izin verin o zaman kendilerini daha çok güvenli sayacaklardır." dedi. Öte yandan İzmir-Bornova Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'nden Sevgi Tez, küçük çocuklara yönelik olarak nezaket kuralları hakkında açıklamalarda bulunarak karşılıklı konuşmalarla nezaket kuralları pekiştirildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sarıgöl'de Etkili Ders Çalışma Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement