Sempozyumda Kocaeli'nin Sancak Oluşu Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Sempozyumda Kocaeli'nin Sancak Oluşu Anlatıldı

Sempozyumda Kocaeli\'nin Sancak Oluşu Anlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu "Osmanlıda Kocaeli Sancağı" oluşu ele alındı.

27.03.2016 15:46

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu "Osmanlıda Kocaeli Sancağı" oluşu ele alındı.

Kocaeli'de düzenlenen Uluslar arası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu'nda Kocaeli'nin Osmanlıda sancak oluşu hakkında bilgiler aktarıldı. Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Orhan Kılıç'ın yaptığı oturumda ilk konuşmacı olarak söz alan Kılıç "Kocaeli sancağının kuruluşundan 16'ncı yüzyılın son çeyreğine kadar Anadolu eyaletlerinden sayıldı. Daha sonraki süreçte ise kaptan paşalığa bağlı sancak olarak varlığını devam ettirdiğini görüyoruz. Kocaeli'nin idari yapısı Süleyman Paşa ile başladı. Daha sonra sancak beyleri tarafından yönetildi. 17. Yüzyılın ortalarından sonra Kocaeli sancağı artık paşalara verilmeye başlamıştır. Kocaeli'nde toplam 51 tanesi beylerbeyi 10 tane de vezir yönetici bulunmuştur "dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sempozyumda Kocaeli'nin Sancak Oluşu Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement