Sgk Bölge Koordinasyon Toplantısı Adıyaman'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Sgk Bölge Koordinasyon Toplantısı Adıyaman'da Yapıldı

Sgk Bölge Koordinasyon Toplantısı Adıyaman\'da Yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bölge Koordinasyon toplantısı Adıyaman'da gerçekleştirildi.

17.09.2013 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bölge Koordinasyon toplantısı Adıyaman'da gerçekleştirildi.

Gaziantep SGK İl Müdürü ve Koordinatör İl Müdürü Mehmet Uzun, Kilis İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, Şanlıurfa İl Müdürü Kaşif Kılıç, Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Şahin, Diyarbakır İl Müdür Yardımcısı Ali Ateş, Adıyaman İl Müdürü Ömer Eker'in ev sahipliğinde Adıyaman'da bir araya geldi.

Koordinasyon kurulunda, 2013/31 sayılı genelgenin değerlendirmesi, en son yapılan yönetmelik değişikliği, tobldot kesintileri, hizmet alımındaki son durum, iş ve işlemlerle ilgili genel değerlendirme yapıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Adıyaman SGK Müdürü Ömer Eker, il müdürleri koordinasyon toplantısının dördüncüsünün gerçekleştirildiğini dile getirerek, Adıyaman'ın sosyal güvenlik konusundaki verilerini paylaştı.

Adıyaman'ın nüfusunun 595 bin 261 olduğunu ve bu nüfusun yüzde 97.26'sı yanı 578 bin 953 kişinin sosyal güvenlik kapsamında olduğunu kaydeden Eker, "Aktif olarak çalışan sayısı 82 bin 749'dur. Sosyal güvenlik kapsamında çalışanların il nüfusuna oranı yüzde 13,34 olup, sosyal güvenlik kapsamında aylık olan kişi sayısı 39 bin 570'dir. Emekli maaşı alanların oranı yüzde 6,63 iken, Adıyaman'da toplam 5 bin 350 iş yeri bulunmaktadır. Sigorta teşvik priminden 21 bin 568 kişi yararlanırken, bunların 3 bin 961'i bayandır" dedi.

Farklı çatılar altında hizmet veren birimlerin sosyal güvenlik çatısı altında birleşmesiyle sosyal güvenlikte hem norm, hem standart birliğinin sağlandığını söyleyen Gaziantep SGK İl Müdürü ve Koordinatör İl Müdürü Mehmet Uzun, "Birleşmeden sonra Koordinatör İl Müdürlükleri tespit edildi. Gaziantep İl Müdürlüğü bölge koordinatörü oldu. Koordinasyon kurulu toplantılarının amacı, mevzuat, yönetmelik, kanunlarda ihtilaflı konular oluyor. Uygulama birliğinin sağlanması için fikir birliğine varıyoruz. İşin içinden çıkılmadığında da merkezimize sorarak birlik sağlıyoruz. Maalesef yıllarca mevzuatlarla insanlara bir takım sıkıntılar çıkarılmış. Bürokratik işlemler artmış. Bürokrasiyi tamamen bitirmemiz gerekiyor. Artık bundan sonra devlette özel sektör mantığıyla yönetilmesi gerekiyor. Devletin gücünü zorlaştırmaya değil, kolaylaştırmaya kullanılması gerekiyor" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sgk Bölge Koordinasyon Toplantısı Adıyaman'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement