Silifke'de Cumhurbaşkanı Adına Hatıra Ormanı Oluşturuldu - Son Dakika
Yerel

Silifke'de Cumhurbaşkanı Adına Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve Silifke Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, 20 dekar üzerinde "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" adına hatıra ormanı oluşturuldu.

09.04.2015 14:37

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ve Silifke Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, 20 dekar üzerinde "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Akdere Mahallesi'nde kurulan hatıra ormanına, mavi servi, fıstık çamı, çınar, biberiye, mazı ve sarmaşıktan oluşan yaklaşık 3 bin 300 adet fidan dikildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakışır bir hatıra ormanı hazırlamaya çalıştıklarını belirtti.

Türkiye genelinde 81 ilde Cumhurbaşkanlığı adına hatıra ormanı hazırlandığını anımsatan Baca, şöyle konuştu:

"Biz de Mersin olarak hatıra ormanımızı Mersin- Antalya yolu üzerinde hazırladık. Birbirinden farklı 5-6 çeşit fidanımızı diktik ve etrafını zarar görmemesi için tel çitle çevirdik. Önümüzdeki günlerde de hatıra ormanının Mersin-Antalya duble yoluna bakan tarafını rengarenk zambaklarla süsleyeceğiz. Bu ormanlığın oluşmasında işçisinden memuruna emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

Etkinliğe, Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Daire Başkanlığı Ağaçlandırma Şube Müdürü Ahmet Yalvaç, Özellikli Alan Ağaçlandırmaları Şube Müdürü Şafak Kemaloğlu, Mersin Ağaçlandırma Şube Müdürü Erdoğan Üstüner, Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Aslan, şefler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silifke'de Cumhurbaşkanı Adına Hatıra Ormanı Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement