Silvan'da Tekstil Sektörü Yatırımları Artıyor - Son Dakika
Yerel

Silvan'da Tekstil Sektörü Yatırımları Artıyor

Silvan\'da Tekstil Sektörü Yatırımları Artıyor

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Kaymakamı Berkan Sönmezay, tekstil fabrikalarını ziyaret ederek, işçi ve işverenlerin sıkıntıları ve taleplerini dinledi.

21.11.2013 01:05  Güncelleme: 08:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan İlçesinde faaliyet sürdüren tekstil firmalarını gezerek çalışmaları hakkında bilgi alan Kaymakam Sönmezay, tekstil firmalarının sağladığı istihdamdan memnun olduğunu söyledi.

"Silvan değişiyor, Silvan her geçen gün daha da büyüyor" diyen Silvan Kaymakamı Berkan Sönmezay, bu büyümeyle birlikte özelikle tekstil alanındaki büyük firmaların taleplerinin artığını dile getirdi.

Daha önce göç veren ilçenin şimdi göç almaya başladığını kaydeden Sönmezay, "Tekstil yönünde büyüyen bir ekonomi var. Tekstil sektöründe yatırımlar her geçen gün artmasıyla birlikte kalifiyeli eleman sıkıntısı yaşamaktayız. Türkiye'nin önden gelen firmalarının talepleri vermiş olduğu siparişler Silvan'da üretilip Türkiye'nin değişik noktalarına dağıtılmaktadır. Silvan tekstilde büyüyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılacak kurslarda yetişen elemanları firmalarımızda çalıştırmaya başladık. Eleman teminiyle birlikte firmalarımızı daha da büyüteceğiz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Silvan'da Tekstil Sektörü Yatırımları Artıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement