Silvan'dan Batmana Göç - Son Dakika
Yerel

Silvan'dan Batmana Göç

Silvan\'dan Batmana Göç

Olayların ve Çatışmaların yoğunlaştığı Diyarbakır'ın Silavn İlçesinden, Batmana gö başladı.

11.11.2015 10:44

Silvan'daki Olaylar Batmanı da Etkiliyor

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı bu ilçede büyük göç başladı.

Silvan ilçesinde 8 gün önce sokağa çıkma yasağı ilan edilen Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde çatışmalar tüm şiddetiyle sürüyor.

Yakın akrabaları Batmanda olan Silvanlıların büyük kısmı Batmana gelirken, ailesi Batmanda olan Mehmet Gündüz, çatışmaların ortasında kalarak hayatını kaybetti.

Önceki gün, çatışmalarda taksi şoförü Mehmet Gündüz (45) ile Yakup Sinbağ hayatlarını kaybederken, 1'i polis 6 kişi yaralandı.

Mescit Mahallesi'nde örgüt üyeleri, hendekleri kapatmaya giden bir kepçeyi ateşe vererek güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Açılan ilk ateşte 1 polis memuru yaralandı. Polisin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada mahalleye 150 metre mesafedeki bölgede Abdulsamet Kesici, Seyfettin Kurt, Kudbettin Çiçek ve Mustafa Sağlam yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Cami Mahallesi'ndeki evine roketatar mermisi isabet eden 70 yaşındaki Mehmet Emin Çiçek de cam parçalarından yaralandı.

Bu arada Silvan Kaymakamlığı, muhtarlar aracılığıyla vatandaşlara dün 3 bin ekmek dağıttı. Silvan'da geçen hafta örgüt üyelerinin keskin nişancı silahı Kanas'la vurduğu özel harekât polisi Necmi Çakır hayatını kaybederken, Müslüm Tayyar ile 20 yaşındaki Sertip Polat, 24 yaşındaki Engin Gezici ve kendisine yardım etmek isteyen halası 55 yaşındaki İsmet Gezici hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Silvan'dan Batmana Göç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • 72öz72: Etek giyenler iş başında her biji akp 3 0 Yanıtla
  • Melek 34: 72 öz 72 akp sor tırak oğlı trak senin gibi kendini oy la satan olursa Türkiyenin halı böyle olur 0 0 Yanıtla
    72öz72: Ben bu devlete kurban olurum kürt lükten öğreniyorum iisideee tam deatek ayrica sen etek giyenlerdensin 3 0

Advertisement