Şırnak'ta Meyve Ağaçlarında Uğur Böceği ve Kelebek Görüldü - Son Dakika
Yerel

Şırnak'ta Meyve Ağaçlarında Uğur Böceği ve Kelebek Görüldü

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Arslan: "Şırnak’ta iklim koşullarından dolayı böcek popülasyonunda belli bir oranda artış oldu"

15.04.2014 17:26

Şırnak'ta bazı meyve ağaçlarında uğur böceği ve kelebek görülmesi çiftçileri endişelendirdi.

Meyve ağaçlarında inceleme yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Bitki Sağlığı Şubesinde Ziraat Mühendisi Muhammet Arslan, bu yıl iklim koşulları nedeniyle böcek popülasyonunda artış olduğunu belirterek, bunun daha çok kelebek ve uğur böceğinde görüldüğünü söyledi.

Bu iki türün faydalı birer etken olduğunu ifade eden Arslan, bu nedenle bu böcek türlerinin Şırnak için olumlu olduğunu belirtti.

Arslan, bu böceklerin ziraat mühendisleri yerine diğer böceklerle mücadele ettiğini anlatarak, şöyle dedi:

"Şırnak'ta iklim koşullarından dolayı böcek popülasyonunda belli bir oranda artış oldu. Şırnak'ta aşırı bir ilaç kullanımı yok. Bu yüzden böceklerde ölüm olmuyor. Uğur böceklerinin özeliği yaprak bitleri ile beslenmesidir. Şırnak'ta da yaprak biti popülasyonu yüksek oranda. Bu yıl aşırı soğuklardan dolayı belli bir ürün kaybı olacak." - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şırnak'ta Meyve Ağaçlarında Uğur Böceği ve Kelebek Görüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement