Sivas Tso AB Bilgi Merkezi'nin, "Evliya Çelebi" Konulu Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Sivas Tso AB Bilgi Merkezi'nin, "Evliya Çelebi" Konulu Etkinlikleri

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, Cumhuriyet Üniversitesinde "Evliya Çelebi" konulu sergi ve panel düzenledi.

23.03.2012 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, Cumhuriyet Üniversitesinde "Evliya Çelebi" konulu sergi ve panel düzenledi.

TSO'dan yapılan yazılı açıklamada, UNESCO 2011 Evliya Çelebi Yılı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, TSO Başkanı Osman Yıldırım, yönetim kurulu üyeleri,akademisyen ve öğrencilerin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, Evliya Çelebi'nin 400. doğum yıl dönümü olması nedeniyle ilk defa Londra'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açılan serginin kentteki açılışını Rektör İlyas Dökmetaş ve Osman Yıldırım'ın birlikte yaptığı ifade edildi.

Daha sonra "Geçmişte ve Günümüzde Paylaştığımız Avrupa" adlı panelin açılış konuşmasını yapan Dökmetaş'ın, öğrencilere Evliya Çelebi gibi günlük tutmaları konusunda nasihatte bulunduğu belirtilirken, panele konuşmacı olarak, yönetmen-fotoğraf sanatçısı Wilco Van Herpen, Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Semih Tezcan ve Bahçeşehir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nilüfer Narlı'nın konuşmacı olarak katıldığı kaydedildi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas Tso AB Bilgi Merkezi'nin, 'Evliya Çelebi' Konulu Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement