Şizofreni Hastaları Resim Sergisi Açtı - Son Dakika
Yerel

Şizofreni Hastaları Resim Sergisi Açtı

Şizofreni Hastaları Resim Sergisi Açtı

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören şizofreni hastalarının açtığı resim sergisi büyük ilgi görüyor.

05.04.2012 17:42

Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören şizofreni hastalarının açtığı resim sergisi büyük ilgi görüyor.

İzmir Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde şizofreni hastalarının yaptığı yaklaşık 200 resim sanatseverlerin beğenisine sunuldu. "Ateşin Düştüğü Yerden, Sesler, Yüzler, Öyküler" ismiyle sergilenen resimlerden elde edilecek gelirler hastanenin Rehabilitasyon ve Toplum Sağlığı birimine bağışlanacak. Amaçlarının şizofreni hastalarının topluma katılmasını ve toplum tarafından bilinmesine sağlamak olduğunu dile getiren Bilim İlaç Ürün Yöneticisi Ayşen Dinçer, "Kurumumuz Şizofren Dernekleri Federasyonu ile ortak projelere imza atıyoruz. Amacımız onlara fırsat verildiğinde şizofreni hastalarının neler yapabileceğini göstermek." dedi.

Sergide yaklaşık 70

eseri bulunan ve hastanede 20 yıldır tedavi gören Emekli öğretmen Talihsiz Ressam lakaplı şizofreni hastası olan Muzaffer Topal (60) "Küçüklüğümden beri resim yapmayı seviyorum. Resim yapmak beni rahatlatıyor"dedi.

Açılan serginin Bilim İlaç tarafından sponsor olmasının kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özlem Ecemiş, "Türkiye de yaklaşık 700 bin şizofren hastası bulunuyor. Yıllardır 'deli, meczup' gibi tanımlarla damgalanan şizofreni hastaları

toplumdan bekledikleri desteği alamıyorlar. Bu nedenle bir çoğu hastalıklarını saklıyorlar. Sergi ile şizofreni hastalarının üretkenliklerini vurgulamak, iç dünyalarını tuvalden okumak ve en önemlisi

resim yapmak gibi rehabilitasyon çalışmalarının önemini vurgulamak amaçlanmıştır." dedi.

İzmir Çetin Emeç Sanat Galerisi'ndeki serginin 11 Nisan Çarşamba gününe kadar açık kalacağı bildirildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şizofreni Hastaları Resim Sergisi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement