Sokak Hayvanları İçin 5 Bin Su Kabı - Son Dakika
Yerel

Sokak Hayvanları İçin 5 Bin Su Kabı

Sokak Hayvanları İçin 5 Bin Su Kabı

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Manisa’da Şehzadeler Belediyesi sokak hayvanları susuz kalmasın diye 5 bin adet plastik su kabı yaptırarak vatandaşlara dağıttı.

09.08.2016 14:37

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Manisa'da Şehzadeler Belediyesi sokak hayvanları susuz kalmasın diye 5 bin adet plastik su kabı yaptırarak vatandaşlara dağıttı. Su kabı dağıtımında konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'cü teröristlerin sivil halkı gözünü kırpmadan katlettiği bir dönemde AK Partili belediyelerin sadece insanları değil şehirdeki bütün canlıları düşündüğünü vurguladı.

Şehzadeler Belediyesi Demokrasi Meydanında, sokak hayvanları için yaptırdığı 5 bin adet su kabının dağıtımını gerçekleştirdi. Dağıtım törenine Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Çiftçi ve zabıta personeli katıldı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yaptığı açıklamada, "Göreve geldiğimiz günden bugüne şehrimizde yaşayan bütün canlılara hizmet etmek için çaba ve gayret sarfediyoruz. Bu çerçevede parklarımıza göreve gelir gelmez yem ve su kapları monte etmiştik. Ardından şehrimizdeki kuşlar yuva yapabilsin, sağlıklı şartlarda yaşayabilsin diye bin tane kuş yuvasını alıp şehrimizin parklarındaki, caddelerindeki ağaçlara monte etmiştik. Bununla da yetinmedik kedi evleri yaptırdık. Yaptırdığımız kedi evlerini de uygun bulunan yerlere, talep edilen noktalara yerleştirdik ki kedilerimiz hem şiddetten korunabilsinler hem de elverişsiz hava şartlarından korunup, sağlıklı bir şekilde yaşayabilsinler diye." şeklinde konuştu.

"Bütün canlılara merhamet etmeliyiz"

Çok sıcak bir yaz mevsimi yaşandığına dikkat çeken Çelik şunları söyledi:

"Malumunuz yaz aylarındayız, hava çok sıcak. Yerdeki, havuzlardaki sular bile buharlaşıyor, yok oluyor. Oysaki sokaklarda bizlerle birlikte yaşayan kediler, köpekler ve canlılar var. Onlar da can taşıyorlar, onların da suya ihtiyacı var, yemeğe ihtiyacı var. Bizim onları da düşünmemiz gerekiyor. Bu noktada da 5 bin tane kap hazırlattık. 'Dostlarımızı susuz bırakmıyoruz' sloganı var bu kaplarımızın üzerinde. Kaplarımızın bir kısmının burada dağıtacağız. Yine ihtiyaç duyulan yerlere, talep eden vatandaşlarımıza vereceğiz. Esnaflarımıza dağıtacağız. Bir bilinçlenmeye katkı sağlamak istiyoruz. Bu kap belki çok önemli bir şey değil, herkes böyle bir kap elde edebilir. Ben bütün hemşehrilerimden özellikle şunu istirham ediyorum; kesiler, köpekler, sokak hayvanları da bizim gibi canlı. Bu sıcaklarda onların da suya ihtiyacı var. Onlar bizim kadar rahat suya ulaşamıyorlar. Lütfen bu kaplara, benzeri kaplara su dolduralım, kapılarımıza koyalım ki o canlılar, kediler, kuşlar, köpekler de bu sulardan istifade edebilsin. Yemeklerimizden koyalım onlar da yesinler. Merhamet etmeyene, merhamet olunmaz buyuruyor Peygamber Efendimiz. Biz bütün canlılara merhamet etmeliyiz."

"FETÖ'cüler sivil halkı öldürürken biz her canlıyı düşünüyoruz"

AK Partili şehir yöneticilerinin her canlıyı düşündüğünü ifade eden Çelik, "Ülkemizde 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir gündem söz konusu. Türkiye'nin gündeminde bu konu var. Bu da aslında bizim farkımızı ortaya koyan bir uygulamadır. FETÖ'cü teröristler uçaktan sivil halkı bombalayarak, kadın, çocuk, genç demeden katlederken biz AK Partili şehir yöneticileri olarak şehrimizde yaşayan kuşlar, kediler, köpekler susuz kalmasın diye su kapları dağıtıyoruz. Aramızdaki fark da budur hamdolsun. Ne kadar şükretsek azdır." dedi.

Şehzadeler Belediyesi tarafından yaptırılan su kaplarına vatandaşlar da büyük ilgi gösterirken Başkan Çelik, ilk su kabını suyla doldurarak bir ağacın altına bıraktı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sokak Hayvanları İçin 5 Bin Su Kabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement