Soma'da, Altından Fay Geçen Okul Yeniden Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Soma'da, Altından Fay Geçen Okul Yeniden Yapılacak

Soma\'da, Altından Fay Geçen Okul Yeniden Yapılacak

Soma'nın Cenkyeri Beldesi'ndeki Öztüre İlköğretim Okulu, altından geçen fay hattı nedeniyle okul zemini ve duvarlarında meydana gelen çatlaklar üzerine yeniden yapılacak.

07.11.2012 14:41

Soma'nın Cenkyeri Beldesi'ndeki Öztüre İlköğretim Okulu, altından geçen fay hattı nedeniyle okul zemini ve duvarlarında meydana gelen çatlaklar üzerine yeniden yapılacak. Okul, Soma Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi, Belediye ve esnafın desteği ile başka bir yerdeki hazineye ait 8 dönümlük alan üzerine, 18 derslikli olarak inşa edilecek.

Kaymakam Abdülkadir Karataş, Soma Belediye Başkan Vekili Mustafa Çamzeybek, Cenkyeri Belediye Başkanı Mehmet Kaya, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Öztürk, fay hattı üzerine bulunan okulda incelemelerde bulundu.

ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR

Okulda meydana gelen çatlamalar üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi'nden uzmanlar tarafından incelemede bulunulmuş, altından fay geçtiği belirlenmişti. Okulu çatlaklar nedeniyle yenilemeyi planlayan yerel yetkililer, fay hattının tespit edilmesi üzerine bundan vaz geçti. Cenkyeri'deki hazineye ait 8 dönümlük başka bir alan üzerine 18 derslikli yeni okul yapılmasına karar verildi. Kaymakamlık, İl Özel İdaresi, Belediye ve yardımsever kuruluşların desteği ile yapılacak okulun, gelecek eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.

VELİLER TEDİRGİN

Beldede daha önce meydana gelen hafif şiddetli deprem sonrasında çatlaklar oluşan Öztüre İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerin velileri de endişe duymaya başladı. Konuyu Soma Kaymakamı Karataş'a aktaran veliler, yeni bir okulun yapılacağı bilgisini aldılar. Kaymakam Karataş, "En kısa zamanda yeni ve modern bir okul yapacağız" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Soma'da, Altından Fay Geçen Okul Yeniden Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement