Son Kuşlar" Akdağmadeni'nde Sahnelendi - Son Dakika
Yerel

Son Kuşlar" Akdağmadeni'nde Sahnelendi

Devlet Tiyatroları (DT) ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün iş birliğinde yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Son Kuşlar" adlı oyun, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesindeki K1 Tipi Kapalı Cezaevi'nde sahnelendi.

22.03.2015 14:38

Devlet Tiyatroları (DT) ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün iş birliğinde yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Son Kuşlar" adlı oyun, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesindeki K1 Tipi Kapalı Cezaevi'nde sahnelendi.

Sait Faik Abasıyanık'ın eserinden Aylin Tez'in sahneye uyarladığı "Son Kuşlar" adlı oyunu, Akdağmadeni Garnizon Komutanı Yusuf Özkan, Belediye Başkanı Suphi Daştan, Cumhuriyet Başsavcısı Dilek Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Şen, tutuklu ve hükümlüler ile personel izledi.

Oyunun yönetmeni ve başrol oyuncusu Turgay Tanülkü, AA muhabirine, 1981 yılından bu yana cezaevlerinde mahkumlar için tiyatro gösterisi sunduğunu söyledi.

Adalet Bakanlığı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde "Son Kuşlar" adlı oyunu ülke genelinde çok sayıda cezaevinde 170 bin mahkum ve 200 bin personel için sahneleyeceklerini belirten Tanülkü, amaçlarının mahkumların unutulmadığını göstermek olduğunu dile getirdi.

Tanülkü, "Bugün 60 mahkumumuzla beraberdik, misafirlerimiz de vardı. Güzel bir aile toplantısı gibi oldu" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Son Kuşlar' Akdağmadeni'nde Sahnelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement