Sorgun Kapaklı Köyünde Arabaşı Gecesi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Sorgun Kapaklı Köyünde Arabaşı Gecesi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Sorgun Kapaklı Köyünde Arabaşı Gecesi

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından arabaşı gecesi düzenlendi.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından arabaşı gecesi düzenlendi. Gecede Sorgunlu aşıkların söylediği birbirinden güzel türkü ve şiirlerle köy halkı neşeli dakikalar yaşadı.

Sorgun Kapaklı köyünde düzenlenen arabaşı gecesine Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Yiğid, Sorgun Yazarlar Aşıklar Şairler Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Durali Doğan, halk ozanların ve köy halkı katıldı.

Arabaşı gecesinde kısa bir konuşma yapan, Kapaklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hacı Yiğid, köylerinde ilk defa böyle bir program gerçekleştirdiklerini, amaçlarının köylüleri bir araya getirerek buluşma ve kaynaşmak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından ozanların söyledikleri birbirinden güzel türkü ve şiirlerin ardından davetlilere arabaşı ikramında bulunuldu. - YOZGAT

Kaynak: İHA