Süleymaniye Alt Geçidi Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Süleymaniye Alt Geçidi Hizmete Açıldı

Süleymaniye Alt Geçidi Hizmete Açıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Süleymaniye tüp alt geçidi hizmete açıldı.

28.01.2014 13:04

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Süleymaniye tüp alt geçidi hizmete açıldı.

Karayolları Bursa 14. Bölge Müdürlüğü ve İnegöl Belediyesi işbirliğiyle Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile İnegöl arasındaki bağlantıyı kurmak için Bursa-Ankara kara yolu üzerine yapılan Süleymaniye tüp alt geçidi törenle hizmete açıldı. 1.4 milyon TL'ye mal olan alt geçidin açılışında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Süleymaniye Mahallesi'ni ziyaret ettiklerinde vatandaşların alt geçit istediğini hatırlatarak, "Milletvekilimiz Hüseyin Şahin'in desteğiyle mahalle sakinlerimizin bu talebini yerine getirdik. Vatandaşlarımızın Organize Sanayi Bölgesi'ne geçmek için kullanacağı alt geçidin hizmete alınmasıyla birlikte OSB kavşağında motosiklet, bisiklet ve yaya trafiği de azalmış olacak. Bugün burada açılışını yaptığımız alt geçitle bir nevi İnegöl'ün iki yakasını bir araya getiriyoruz. İlçemizi ortadan ikiye bölen bir yeri birleştiriyoruz. Bugün açılışını yaptığımız alt geçidimizin yüksekliği 3 metre, genişliği 10 metre, uzunluğu ise 48 metre. Belediyemiz marifetiyle yapılan giriş duvarları 66 metre, çıkış duvarları da 90 metre" dedi.

Karayolları Bursa 14. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Yazıcıoğlu ise, "Biz yatırım programımızda olmamasından dolayı alt geçidin sadece ana yapısını yapabileceğimizi, diğer işlerin belediye tarafından yapılması gerektiğini söyledik. Belediyemiz de bunu kabul etti ve beraber bu alt geçidi tamamladık. Alt geçidin inşaatında bin 600 metreküp beton ve 140 ton demir kullanıldı. Karayolları'nın İnegöl ilçesinde çalışmaları devam edecek" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, "Trafiği düzenleyecek ve insanımızın ulaşımını kolaylaştıracak bir yatırımı daha hizmete alıyoruz. Bu hizmetin gerçekleşmesinde Karayolları Bölge Müdürümüz Öner Özgür'ün büyük gayretleri oldu. Çünkü yatırım programında yer almayan bir eser İnegöl'e kazandırıldı" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Süleymaniye Alt Geçidi Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement