Sultanhisar'ın Kurtuluşu'nun 91. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Sultanhisar'ın Kurtuluşu'nun 91. Yıl Dönümü

Sultanhisar\'ın Kurtuluşu\'nun 91. Yıl Dönümü

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91.yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.5 Eylül Meydanı'nda düzenlenen törende Kaymakam Cevdet Ertürkmen, AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, MHP Aydın Milletvekili Ali...

05.09.2013 17:36

Aydın'ın Sultanhisar ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

5 Eylül Meydanı'nda düzenlenen törende Kaymakam Cevdet Ertürkmen, AK Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Garnizon Komutanı Nihat Çelebi, Belediye Başkanı Ertegün Ünal, Atça Belde Belediye Başkanı Mustafa Çınar, İlçe Emniyet Amiri Özgür Çetin Çınar ile kurum ve kuruluşların amirleri, daire müdürleri ve Sultanhisarlıların katılımı ile Atatürk Anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular. Konuşmalar, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileri ile devam eden kutlamalar daha sonra Atça Çomaklı Mevkiinde bulunan Kurtuluş Savaşı şehitliğinin ziyaret edilmesi ile son buldu. Etkinliklere bu yıl Sırbistan ve Acaristan'dan gelen Halk Oyunları ekipleri de katılırken, gösterileri ile Sultanhisar'ın 5 Eylül Kurtuluş gününe renk kattı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal; "Şanlı Kurtuluş Mücadelesinde, tek yumruk olarak toplanan milletimiz, öncelikle, dört bir yanı işgal edilmiş vatanımızda özgürlük meşalesini yeniden tutuşturmuştu. Başkomutan Mustafa Kemal, o günlerde ordularına; 'Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz' emrini vermişti. Türk askeri, Milleti ile birlikte, büyük bir azim ve fedakarlıkla bu karara uymuştur. Yüz binlerce şehit, bir o kadar da gazi ile kazanılan Kurtuluş mücadelesi, o günden sonra Türk Milletinin direnci ve inancı ile hangi koşullarda neleri yapabileceğinin kanıtı olarak tarihe geçmiştir" dedi.

'BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRMELİYİZ'

"5 Eylül Sultanhisar'ın düşman işgalinden Kurtuluş günü; ulusal dayanışma ve bütünleşmeyi, bir ulus olma sevincini ve hep birlikte tek hedefte birleşerek, ulusal onurumuzu koruma erdemini yaşadığımız tarihi günlerimizden biridir" diyen Başkan Ünal; "Dün olduğu gibi bugün de bütün bir ulus olarak, aynı birliktelik, dayanışma, sevinç ve gururla dolu olarak bu tarihi günün anısına bir araya gelmiş bulunmaktayız. Tarihimizin en şerefli sayfalarından birini yazan milletimizden aldığımız ilham ve güçle bu bayrağı, yeni nesil olarak şimdi de biz taşıyoruz. Millet olarak daha da ileri gitmek istiyorsak ve güzel İlçemizi daha da güzel yerlere taşımak ve hizmetlerin en güzelini getirmek istiyorsak birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz" dedi.

Başkan Ünal, konuşmasını başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitler ile gazileri şükran ve minnetle anarak bitirdi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sultanhisar'ın Kurtuluşu'nun 91. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement