Susuz'da 4 Derslikli Okul Açıldı - Son Dakika
Yerel

Susuz'da 4 Derslikli Okul Açıldı

Susuz ilçesinde 4 derslikli 100. Yıl İlköğretim Okulu'nun açılışı yapıldı.

17.02.2015 14:07

Susuz ilçesinde 4 derslikli 100. Yıl İlköğretim Okulu'nun açılışı yapıldı.

Açılış törenine, Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve Susuz Kaymakamı Musa Evin katıldı.

Milletvekili Kılıç, yaptığı konuşmada, içinde anaokulu da bulunan ilköğretim okulunun yaşanılan coğrafyaya uygun taş kaplamayla inşa edildiğini söyledi.

Susuz'un eğitimiyle bilinen bir yerleşim yeri olduğunu vurgulayan Kılıç, "Susuz eğitim desteği vermiş, öğretmenler yetiştirmiş, eğitim geçmişi olan bir ilçe. Dolayısıyla ilçedeki eğitim mekanlarının da bu geçmişe uygun olması gerekiyor" diye konuştu.

Milletvekili Arslan da özellikle son yıllarda Kars merkez ve ilçelerinde birçok yatırım hazırlıkları belirterek, yol, havaalanı ve demiryollarıyla ilgili projelerin yapıldığını söyledi.

Köylerin su, elektrik, yol, yayla probleminin giderildiğini belirten Arslan, "Geleceğin gençlerini doğru yetiştirmemiz gerekiyor. Bunun için olmazsa olmazımız eğitim yuvalarımız" ifadesini kullandı.

Vali Özdemir de Kars'a eğitimin yanında sosyal, kültürel, sportif anlamdaki faaliyetlerin çalışması içerisinde olduklarına ifade etti.

Ardından açılışı yapılan ilköğretim okulunu gezen Özdemir, Kılıç ve Arslan, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Susuz'da 4 Derslikli Okul Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement