Tekden Öğrencilerinden 'Bir Hilal Uğruna Şühedanın İzinde' Programı - Son Dakika
Yerel

Tekden Öğrencilerinden 'Bir Hilal Uğruna Şühedanın İzinde' Programı

Tekden Öğrencilerinden \'Bir Hilal Uğruna Şühedanın İzinde\' Programı

Tekden Eğitim Kurumları, Çanakkale Zaferinin 100. yılı ve İstiklal Marşının kabulü nedeniyle Bir Hilal Uğruna Şühedanın İzinde programı düzenledi.

25.03.2015 09:13  Güncelleme: 09:39

Tekden Eğitim Kurumları tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı ve İstiklal Marşı'nın kabulü nedeniyle 'Bir Hilal Uğruna Şühedanın İzinde' programı düzenlendi.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Tekden Eğitim Kurumları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Akar, Çanakkale'nin inanılmaz b ir bilmece olduğunu söyleyerek, bilmeceyi çözerek geleceğe taşımak için böyle bir program hazırladıklarını söyledi. Akar, "Çanakkale, inanılmaz bir bilmece Çanakkale. Tekden Eğitim Kurumları olarak bu bilmeceyi çözmek, ecdadından aldığı işareti evlada taşımak ve arkasından binlerce, milyonlarca insanların yürüyeceği lider şahsiyetli bireyler yetiştirmek amacıyla Şüheda'nın İzinde Çanakkale programı düzenledik" ifadelerini kullandı. Tekden eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, anaokulu öğrencilerinin gösterilerini izlerken çok heyecanlandığını dile getirerek, "Ben sizi bilmem ama anaokulu çocuklarının gösterisini izledikten sonra konuşmakta güçlük çekiyorum. Hayatımda duymadığım heyecanları tadıyorum şuanda. Onların bu şuurla yetiştiren öğretmenlerimize, eğitimcilerimize, velilerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. Çanakkale'nin öldü denilen bir milletin yeniden şahlanışı olduğunu vurgulayan Tekden, "Allah onlardan binlerce razı olsun. Çanakkale tarihte eşi benzeri görülmemiş bir savunma. Çanakkale bir milletin öldü denildiği bir zamanda yeniden şahlanışı demek. Çanakkale 15 yaşındaki çocukların idealleri için kendini gözünü kırpmadan feda etmesi demek" dedi. Programda anaokulu öğrencileri, Çanakkale'yi anlatan çeşitli gösteriler sergiledi.

Ayrıca programda öğrencilerin yapmış olduğu eserler sergilenirken, katılanlara Çanakkale menüsü olan hoşaf ve kıtır ekmek ikram edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekden Öğrencilerinden 'Bir Hilal Uğruna Şühedanın İzinde' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement