"Troyalı Kadınlar" İstanbul'da Sahnelenecek - Son Dakika
Yerel

"Troyalı Kadınlar" İstanbul'da Sahnelenecek

Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın "Troyalı Kadınlar" adlı oyunu, İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesi'nde izleyicilerle buluşacak.

11.02.2013 16:50  Güncelleme: 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın "Troyalı Kadınlar" adlı oyunu, 14-16 Şubat'ta İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesi'nde izleyicilerle buluşacak.

Eskişehir Şehir Tiyatroları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Euripides'in yazdığı ve Yücel Erten çevirisiyle sahnelenecek "Troyalı Kadınlar" adlı oyunun yönetmenliğini İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı, usta yönetmen ve oyuncusu, Haliç Üniversitesi tiyatro eğitmeni Murat Karasu üstleniyor.

10 yıl süren Troya Savaşı'nın ardından kentin düşmesiyle eşlerini, çocuklarını, umutlarını kaybeden, esir düşen kadınların acılarının öyküsünün anlatıldığı oyunda, Zafer Ergül, Özlem Akdoğan, Gonca Yakut, Özlem Baykara Danacı, Savran Perk, Gamze Demirer, Ezgi Coşkun, Gamze Kılıkcı, Kıvanç Pehlivanoğlu, Ayşen Aşkın ve Mert Tiryaki rol alıyor.

Işık tasarımı Ersen Tunççekiç'e, dekor ve kostüm tasarımı Başak Özdoğan'a, hareket ve dans koreografisi Cihan Yöntem'e ve müzikleri Yiğit Dalgın'a ait olan oyun, 14-15 Şubat'ta saat 20.00'da, 16 Şubat'ta saat 15.00 ve 20.00'da sahnelenecek 4 temsille İstanbul'daki tiyatro severlerle buluşacak.

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Troyalı Kadınlar' İstanbul'da Sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement