Tunç'tan Selanik Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Tunç'tan Selanik Ziyareti

Tunç\'tan Selanik Ziyareti

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberinde ki heyet ile birlikte Batı Trakya'ya giderek İskeçe ve Gümülcine'deki azınlık kurum ve kuruluşlarını ziyaret etti.

22.10.2013 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberinde ki heyet ile birlikte Batı Trakya'ya giderek İskeçe ve Gümülcine'deki azınlık kurum ve kuruluşlarını ziyaret etti.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberinde ki heyet ile birlikte Batı Trakya'ya giderek İskeçe ve Gümülcine'deki azınlık kurum ve kuruluşlarını ziyaret etti. Soydaşlarla bir araya gelen Milletvekili Yılmaz Tunç, Yunanistan'ın Selanik şehrine de giderek Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret etti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un başkanlığında AK Partili bir grup milletvekiliyle Batı Trakya'ya giden Milletvekili Yılmaz Tunç, heyetle birlikte, İskeçe ve Gümülcine'deki azınlık kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek, soydaşlarla bir araya geldi. Yunanistan'ın Selanik şehrine de giden heyet, Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret etti. Batı Trakya'daki temasları kapsamında İskeçe ve Gümülcine seçilmiş müftüleri Ahmet Mete ve İbrahim Şerif ile makamlarında görüşen AK Parti Milletvekilleri, kapatılan İskeçe Türk Birliği (İTB) ve Gümülcine Türk Gençler Birliği'ne (GTGB) gitti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, GTGB'de yaptığı konuşmada, devletlerin 21. yüzyılın koşullarında vatandaşlarına haklarını vermek zorunda olduğunu ifade ederek, Türk Hükümeti'nin Batı Trakya Türk Azınlığı'nın durumuyla çok yakından ilgilendiğini belirtti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'a Batı Trakya ziyaretinde aslen Batı Trakyalı olan Bursa milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun yanı sıra Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan, Rize Milletvekili Hasan Karal, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin eşlik etti. İskeçe ve Gümülcine'deki ziyaretlerinin ardından Selanik'e geçen Milletvekilleri burada da Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin'i makamında ziyaret ederek, Atatürk'ün doğduğu evi gezdiler. Selanik'te Osmanlı eseri Atik İmaret Camiinde incelemelerde bulunan AK Parti heyeti, Selanik'teki ziyaretlerinin ardından yurda döndüler. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tunç'tan Selanik Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement