Turgutlu Devlet Hastanesi bünyesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı.
Hastane Başhekimi Sabri Taşçıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, hizmete açılan merkezde psikotik bozukluklar gibi kronik ruhsal rahatsızlığı bulunan hastalara ücretsiz olarak hizmet verileceğini bildirdi.
Taşçıoğlu, merkezin çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:
"Merkezimizde hasta ve yakınlarını hastalık ve tedavi süreci konusunda bilgilendirmenin yanı sıra, hastalığın neden olduğu problemlerle başa çıkmayı öğretmeyi (psikoeğitim), hastayı üretken hale getirmek, yeti kaybını azaltmak, sosyalleşmesini sağlamak ve olabildiğince hayatın içinde tutmak için rehabilitasyonunu amaçlıyoruz. Ayrıca, merkezimizde bireysel danışmanlık hizmetleri, grup psikoterapileri, psikososyal beceri eğitimi, hastanın ilgisi ve yeteneğine göre güzel sanatlar, müzik, spor gibi alanlarda da tedavi hizmetleri verilmektedir."
Hizmete yeni açılan merkezde, 1 psikiyatri uzmanı, 2 psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı, 2 hemşire ile uğraşı tedavisinde görevli eğitmenlenden oluşan ekibin görev yaptığı belirtildi. - Manisa
Son Dakika › Yerel › Turgutlu'da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Açıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?