Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, Türk milletinin bütün meselelerine çözüm üretmek, yeni ufuklar çizmek zorunda olduklarını bildirdi.
Öz, Türk Ocakları'nın kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk Ocakları'nın yeni bir yüzyıla yelken açtığını ve yeni bir asrı selamladığını bildirdi.
Yüz yılın muhasebesinin yapılmasının zaruri olduğunu vurgulayan Öz, "Türk Ocağı, Osmanlı Devleti'nin dağılma sürecinin yaşandığı, topraklarımızı paylaşmak üzere planlar, projelerin hazırlandığı, felaket beklentisinin kabus gibi zihinleri kapladığı zor bir dönemde kuruldu. Türk Ocakları'nın kurucuları ve Osmanlı'nın son dönem aydınları inanmışlıkları ve inançları uğruna rahatlarını, hatta hayatlarını hibe edişleriyle gerçek bir Türk milliyetçileridir" dedi.
Öz, şöyle devam etti:
"Bugün Türk milliyetçilerinin ve dolayısıyla Türk Ocaklıları'nın görevi dünden daha kolay değildir. Çünkü Türkiye'nin gündemi her dönemde olduğu gibi dikkat ve basiret gerektiren iç ve dış meselelerle dopdoludur. Bugün Türk milliyetçileri olarak, Türk milletinin bütün meselelerine çözümler üretmek, yeni ufuklar çizmek zorundayız. Bu, Türk aydını ve milliyetçisi olmanın bize yüklediği bir mesuliyettir. Meseleler ne kadar fazla ve yoğun olurlarsa olsunlar, Türkiye bunun hakkından gelecek güce sahiptir."
- EDİRNE
Son Dakika › Yerel › Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Öz Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.