Türkan Saylan'ın Adı Çocuklarla Birlikte Yaşayacak - Son Dakika
Yerel

Türkan Saylan'ın Adı Çocuklarla Birlikte Yaşayacak

Türkan Saylan\'ın Adı Çocuklarla Birlikte Yaşayacak

Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adı, Beşiktaş Belediyesi tarafından çalışmaları tamamlanarak hizmete açılan gündüz çocuk bakımevine verildi.

07.09.2015 16:55

Prof. Dr. Türkan Saylan'ın adı, Beşiktaş Belediyesi tarafından çalışmaları tamamlanarak hizmete açılan gündüz çocuk bakımevine verildi.

2009 yılında hayatını kaybeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın adı Beşiktaş Belediyesi tarafından hizmete açılan gündüz çocuk bakımevinde yaşayacak. Balmumcu Mahallesi'ndeki Prof. Dr. Türkan Saylan Gündüz Çocuk Bakımevi'nin açılışına, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

4 DERSLİKLİ BAKIMEVİNDE 75 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALACAK

Prof. Dr. Türkan Saylan Gündüz Çocuk Bakımevi'nin açılışında konuşan Murat Hazinedar, "Burası sadece bir bakımevi değil, aynı zamanda küçük yaşta çocuklara eğitim veren bir eğitim kurumudur. Dolayısıyla aynı zamanda insanlara eğitimci kimliğini de bir araya aldığımızda önemli bir bilim insanı olan rahmetli Prof. Dr. Türkan Saylan adını verdiğimiz ve uluslararası standartlarda 75 çocuk kapasiteli, 4 derslikli gündüz çocuk bakımevimizin bugün açılışını yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Sağlıklı nesillerin yetişmesinde okul öncesi eğitimin önemli olduğunu kaydeden Murat Hazinedar, "İnsana, insanlığa ve ülkemize katkı sağlamanın yolu önce çocuğun buralarda istihdamıyla mümkün. İşte bu nedenle kadının özgürleşmesine dair de bir adım. Ayrıca çağdaş bütün ülkelerde bütün okul öncesi eğitimin fevkalade olduğu hem bilimsel hem de sosyal açıdan kanıtlanmış. Dolayısıyla kadınlarımızın çalışma hayatına daha çok katkı sunması için de küçük bir adın atıyoruz. Bu sayıyı iki sene içerisinde 5'e çıkaracağız" dedi.

AİLELERE VE ÇOCUKLARA PSİKOLOJİK DESTEK DE SAĞLANIYOR

Belediye bünyesindeki kreşlerde çocukların ne tür eğitimlere tabi tutulduklarına ilişkin bilgiler de veren Başkan Hazinedar, "Çocuk bakımevlerimizde çalışmakta olan çocuk ve ergen psikologlarımız tarafından ücretsiz olarak ailelere psikolojik destek hizmeti sunuyoruz. Çocukların sağlıklı ve bilinçli aile ortamında büyümelerini, ailelerin çoklarını ve gelişimlerini tanımlamalarına rehber oluyoruz. Çocukların eğitimleri süresinde ilgili kabiliyetleri doğrultusunda eğitici aktivitelere ve ilköğretim okuluna yönlendirilmelerini de sağlıyoruz" diye konuştu.

KADINLARIN ÇALIŞMA HAYATINDAKİ ÖNEMİNE VURGU

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel de, kadınların çalışma hayatındaki önemine vurgu yaptı.

Çelikel, "Kadın haklarından yana olanlar, toplumun gelişmesinden yana olanlar, ailelerin refahından ve kadınların tek başına ayakta kalabilme gücüne sahip olmalarından yana olanlar böyle bir mekanın açılmasından mutluluk duyarlar. Çünkü çalışan kadınlar, mesleklerini yapmak isteyen kadınlar çocuklarını bir mekana bırakmak zorundalar. Güvenilir bir yuva onlar için çok büyük bir ihtiyaçtır" dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Türkan Saylan Gündüz Çocuk Bakımevi'nin açılışı gerçekleştirildi. 4 derslikten oluşan ve toplamda 75 çocuğun aynı anda eğitim alabildiği gündüz bakımevini gezen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, oyun oynayan miniklerle bir süre sohbet etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkan Saylan'ın Adı Çocuklarla Birlikte Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement